Sport

Erdei Zsolt lemondott a társelnöki posztról az ökölvívó-szövetségben

A Magyar Nemzet cikke szerint éjszakába nyúlt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségi ülése csütörtökön, amelyen a szövetségi kapitányi posztra és a főtitkári pozícióra érkezett pályázatokat értékelték.

  • A kapitányi poszton ifj. Balzsay Károlyt Bertók Róbert váltja, aki mostanáig a profiknál dolgozott, ő irányította Szellő Imre munkáját is.
  • Tóth Zsuzsa lesz a főtitkár.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Bajkai István MÖSZ-elnök mellett szakmai társelnökként dolgozó Erdei Zsolt lemondott a tisztségéről. A korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok 2017 áprilisától tavaly szeptemberig volt a szövetség első embere, az ő regnálása alatt rendezték azt az ifjúsági vb-t, amely után 300 milliós hiány keletkezett. A kormány segítette ki a szövetséget, de pénzügyi biztosként érkezett az Orbán Viktor-közeli ügyvéd, Bajkai, aki aztán az elnök lett. Ő az M1-nek azt mondta, meglepte Erdei döntése, mivel július közepén még személyesen tárgyalt vele arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk a jövőben és mik a terveik.

Orbán-közeli ügyvéd váltotta Erdeit a bokszszövetség élén
Erdei Zsolt szakmai társelnök lesz a jövőben.

A MÖSZ első embere abban bízik, hogy Erdei csak erről a pozícióról mondott le és számíthatnak rá a későbbiekben, mint ahogy az eddigi szakvezető, ifjabb Balzsay Károly szakmai tudásával és munkájával is számolnak és szerinte az olimpia bajnok Kovács Istvánra is szüksége van a sportágnak.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik