Sport lineup

Máris megvan az első NBA-kosaras, aki nem ereszkedett féltérdre

Amíg a csütörtöki két mérkőzésen mind a négy kosárlabdacsapat féltérdre ereszkedve jelezte, nem kér a rasszizmusból, addig az NBA pénteki fordulójában már akadtak olyanok, akik ezt nem tették meg.

Mi történik, ha egy luxusbörtönbe zárjuk a világ legjobb játékosait?
Képzeljük el, hogy egy sportág klasszisait összezárjuk hónapokra és semmi mást nem csinálnak, mint edzenek és mérkőzéseket játszanak. Az NBA-nek köszönhetően megnézhetjük, hogyan néz ki mindez a valóságban.

Az első játékos az Orlando Magicben szereplő Jonathan Isaac lett, aki nem viselte a Black Lives Matter feliratú pólót, és nem térdelt le az amerikai himnusz alatt.

Elmondta, hosszú idő alatt hozta meg ezt a döntését, annak ellenére, hogy abszolút hisz a mozgalomban.

„Ez egy személyes döntés, mindannyian támogatjuk egymást ebben. És ha valakinek nem kényelmesek térdelni, és állni akar, azzal senkinek semmi problémája. Támogatom őt, csakúgy, mint a csapattársai és a szervezet” – nyilatkozta mondta Steve Clifford, a Magic edzője.

Ugyancsak egy pénteki mérkőzésen a San Antonio Spurs edzője, Gregg Popovich és asszisztense, Becky Hammon szintén állva maradtak, igaz, ők viselték a fekete pólókat.

A döntésem okát inkább megtartom magamnak. Mindenkinek személyes döntést kell hoznia, jogunk van úgy reagálni, ahogy szeretnénk

– magyarázta később Popovich.

Ami a mérkőzéseket illeti, az Orlando tíz ponttal, 128-118-ra győzött a Brooklyn Nets otthonában, a San Antonio Spurs 129-120-ra verte a Sacramento Kings csapatát. A listavezető Milwaukee Bucks nyert a Keleti főcsoport harmadik helyén álló Boston Celtics ellen.

NBA-eredmények

Brooklyn Nets – Orlando Magic 118-128
Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 140-135, hosszabbítás után
Washington Wizards – Phoenix Suns 112-125
Milwaukee Bucks – Boston Celtics 119-112
San Antonio Spurs – Sacramento Kings 129-120
Dallas Mavericks – Houston Rockets 149-153, hosszabbítás után

Kiemelt fotó: Ashley Landis – Pool/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik