Sport

Mezítláb, pizsamában üldözte a tolvajokat a magyar kerékpárversenyző

Július 23-26-a között a Szebeni Körversennyel folytatódik a koronavírus-járvány miatt március közepén félbeszakadt kerékpáros szezon. A viadalra készülő román licenccel versenyző olasz Giotti Victoria csapat azonban csak a szerencsének és magyar versenyzőjének köszönhette, hogy megmaradtak a kerékpárjai.

A Velo.hu beszámolója szerint Filutás Viktor ébersége hiúsította meg a rablást, a sportoló ugyanis furcsa zajokra ébredt a nagydisznódi hotelben.

„Hajnali fél négy körül egy furcsa dörömbölésre ébredtem, monoton dörömbölésre, amiről fogalmam sem volt, hogy mi lehet. Aztán kintről egy hátsókerék kattanását hallottam meg, mivel a szobám ablaka éppen a hotel bejárata felett van. Kinéztem, hogy honnan jöhet a hang, amikor láttam, hogy két furcsa külsejű ember sétál visszafelé” – idézte a portál mondta Filutás Viktort.

„Azonnal átrohantam a szobámból nyíló másik helyiségbe a csapattársaimhoz és elkezdtem kiabálni, hogy lopják a kerékpárjainkat, majd futottam le a recepcióra, ahol a bringákat hagytuk, nem is gondolkoztam csak rohantam.

A betörök is meghallották a kiabálásom, menekülni kezdtek, én pedig utánuk futottam mezítláb, pizsamában. Egy murvás, köves részen el is estem egy vízelvezető árokban. Az erdő járhatatlan volt, így a koromsötétben nem láttam már őket.

A sportolók a fák között öt kerékpárt, illetve a hotel közelében egy rendszám nélküli autót találtak.

A csapat Focus kerékpárjai közül egyelőre úgy tűnik, hogy mindössze egy-két darab hiányzik. A Giotti Victoria a tervek szerint a nyáron több magyarországi versenyen is rajthoz áll, többek között a Tour de Hongrie-n is.

Kiemelt fotó: giottivictoriateam.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik