Sport

Megverték a UFC faszagyerekét

Kamaru Usman megvédte váltósúlyú övét, miután egyhangú pontozással legyőzte Jorge Masvidalt a legnagyobb ketrecharcos szervezet, a UFC legutóbbi gáláján, amit a Fight Islandnek nevezett helyszínen rendeztek Abu-Dzabiban.

Már nem elég, hogy ő a faszagyerek, a világot akarja
A börtönből kapott jó tanácsot, majd utcai bunyósból jutott el oda, hogy a UFC egyik legnépszerűbb harcosa lett. De Jorge Masvidal nem állna meg itt, rálépne a mcgregori útra.

Masvidal, aki korábban kiérdemelte a sorozat legfaszább faszagyerekének járó övet, minden elismerést megérdemel, ugyanis alig egy hete derült csak ki az, hogy egyáltalán ketrecbe lép. Gilbert Burns lett volna Usman ellenfele, azonban pozitív lett a koronavírustesztje, így helyettest kellett találni.

A beugró Jorge Masvidal taktikája egyértelmű volt: még a meccs elején meglepni Usmant.

Nem járt azonban sikerrel, a címvédő Usman a második menet közepétől kezdve végig irányította a mérkőzést, noha ellenfele az utolsó pillanatig veszélyt jelentett.

Masvidal a legnagyobb és legkeményebb csávó jelenleg. Egy hetem volt felkészülni rá… Mentálisan is váltanom kellett, meg Gilbert [Burns] ellen készültem, teljesen más volt a tervem a mérkőzésre – mondta később a győztes.

A gála másik slágermérkőzése is pontozással dőlt el, ugyanakkor a bírák véleménye ott már megoszlott.

Hogy mennyire volt szoros a meccs? Két pontozó Alexander Volkanovskinak adta a győzelmet 48-47-tel, egy pedig ugyanilyen arányban látta jobbnak Max Hollowayt.

Volkanovski így már másodszor verte meg Hollowayt (elsőre egyhangú pontozással, még decemberben) és megőrizte pehelysúlyú övét.

Az este leglátványosabb KO-ja a félnehézsúlyú Jirí Procházkához köthető, aki a második menetben ütötte ki Volkan Oezdemirt.

Kiemelt kép: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik