Sport koronavírus

Már megy a mutogatás, hogy ki a hibás az Adria Tour fertőzéshullámáért

Forrnak az indulatok a teniszvilágban, miután annyira elterjedt a koronavírus az Adria Tour játékosai között, hogy le kellett fújni a tornát.

Horrorshow lett Djokovic álomtornájából
Nem lett volna rossz ötlet Novak Djokovictól az Adria Tour elnevezésű teniszsorozat létrehozása, de sikerült olyan felelőtlenül megszervezni az egészet, hogy ki tudja, mikor látunk újra topteniszt.

A kritikák zömét természetesen Novak Djokovic kapta, hiszen ő hívta életre az Adria Tourt és egyike a megfertőződött teniszezőknek is. Édesapja, Srdjan Djokovic azonban nem a fiát okolja a történtekért, hanem az első pozitív tesztet produkáló bolgár játékost, Grigor Dimitrovot.

Dimitrov nagy kárt okozott a családunknak. Miért történt, ami történt? Mert ő valószínűleg már betegen érkezett mit tudom én honnan. Itt sem teszteltette magát és korábban máshol sem

– mondta a szerb Kurir című lapban Srdjan Djokovic.

Novak Djokovic edzője, Goran Ivanisevics már jóval árnyaltabban fogalmazott a történtekről, ő a New York Times szerdai számában úgy nyilatkozott, nem tudják, Grigor Dimitrov a sorozat alatt fertőződött-e meg, vagy korábban.

A bolgár játékos Los Angelesből utazott Szerbiába, majd onnan hazájába, mielőtt a múlt héten Zadarba utazott, ahol a helyi egészségügyi hatóságok ajánlása szerint nem volt szükséges a tünetmentes teniszezők tesztelése.

Dimitrov először pénteken panaszkodott arra, hogy nem érzi jól magát, a szombati első meccsére Borna Coric ellen még kiállt, a második találkozóját azonban már lemondta és visszatért Monacóba. Dimitrov után a második koronavírussal igazoltan fertőzött játékos éppen Coric volt. A bolgár játékos ügynöke szerint egyébként sehol nem vetették föl, hogy teszteltetnie kellene magát.

Az Adria Tour zadari tornáján résztvevők közül Djokovicon, Dimitrovon és Coricon kívül a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, de Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát szolgáltatott.

Kiemelt képen Grigor Dimitrov. Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik