Sport

Mégsem rasszista üzenet miatt kapott kötelet az afroamerikai autóversenyző

Vasárnap hajnalban az alabamai Talladega pályáján egy kötélhurkot találtak az afroamerikai Nascar-versenyző, Bubba Wallace garázsában. Az eset értelemszerűen felzaklatta a pilótát és a mezőny többi tagját is, azonnal vizsgálat indult, miközben a sorozat összes afroamerikai versenyzője felvonult tüntetésként.

Társai félelmetes felvonulással álltak ki a kötélhurkot kapott pilóta mellett
Az alabamai Nascar-verseny előtt minden pilóta felvonult Bubba Wallace mögött.

Magyar idő szerint szerda hajnalban aztán hatalmas fordulat állt be a történetben, ugyanis az FBI nyomozása során kiderült, a kötéhurok már október óta a garázsban volt.

Az FBI a képi bizonyítékokat átvizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy a garázsajtó kötelére kötöttek egy hurkot, amely ősz óta így került a garázsba. Nyilvánvalóan már jóval a 43 csapat érkezése előtt is így volt

– idézi az ESPN az állásfoglalást.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a garázsba kerüléskor még azt sem tudhatták, kinek a kocsija parkol majd ott. A Nascar vezetői nagyon megnyugodtak, sőt többen meg is dicsérték őket, amiért kiválóan léptek föl egy ilyen nehéz helyzetben. Bubba Wallace ugyanakkor nem tudott megnyugodni teljes mértékben.

Teljesen mindegy, hogy 2019-ben kötötték meg, vagy sem, de ez egy hurok. Ugyan nem nekem szánták, de én csak annyit mondok, valaki készített egy ilyen hurkot

– mondta Wallace.

A koronavírus-járvány óta a hétfői, alabamai verseny volt az első, amelyre nézők is mehettek – igaz, mindössze ötezren vehettek részt rajta.

Kiemelt kép: Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik