Sport

Kötelet küldtek az afroamerikai autóversenyzőnek

Megdöbbentő dolog történt magyar idő szerint vasárnap hajnalban: valaki az alabamai Talladega pályáján elhelyezett egy kötélhurkot a Nascar afroamerikai versenyzője, Bubba Wallace garázsában. A szervezők tájékoztatása szerint azonnali kivizsgálás indult az ügyben.

Ez a rasszizmus és gyűlölet vezérelte, megvetendő tett mélységesen elszomorít, és fájó emlékeztető, hogy meddig kéne még eljutnia közösségünknek, és hogy kitartónak kell lennünk a rasszizmus elleni harcban

írta a Twitter-oldalán Wallace, aki azt is megjegyezte, hogy bár rá akartak ijeszteni, nem sikerült. Az ESPN úgy tudja, maga a versenyző nem látta a kötélhurkot, a csapata egyik tagja jelentette az esetet a szervezőknek.

A George Floyd halála óta kitört tüntetéshullám a Nascart úgy érintette, hogy a szurkolók egy része számára népszerű, ugyanakkor a rasszizmust és a rabszolgatartás jelképének számító konföderációs zászlókat kitiltották a pályákról és Bubba Wallace-nak ebben nagy szerepe volt. Mindezek után a vasárnap egy kisrepülő szállt át a pálya felett és egy konföderációs zászlót húzott maga mögött, de több autóra is kiaggatták a jelképet.

A hétfőre halasztott alabamai verseny lesz az első a koronavírus-járvány kitörése óta, amelyre nézőket is beengednek, ötezren foglalhatnak majd helyet a lelátón.

Kiemelt kép: JARED C. TILTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik