Sport

Meztelenül zárták össze a busz vécéjében a tinédzser hokisokat

Szexuális zaklatás, valamint verbális és fizikai bántalmazás miatt indított pert a korábbi NHL-játékos, Daniel Carcillo.

A most 35 éves hokis azt állítja, hogy évekkel ezelőtt őt és csapattársait rendszeresen zaklatták, valamint terrorizálták.

Azon játékosok nevében fordultam a bírósághoz, akik még kiskorúak voltak, amikor fizikálisan és szexuálisan is bántalmazták őket, ami lelki traumát okozott a számukra. Én is ezek egyike voltam, amikor az Ontario Hockey League-ben játszottam, és még sokan vannak ugyanígy

– írta közleményében Carillo, aki NHL-pályafutása során megfordult a Phoenixben, a Philadelphiában, a Los Angelesben, a Chicagóban és a New York Rangersben is.

Az ESPN belenézett a bírósághoz beadott keresetbe, amelyben olyan esetek szerepeltek például, hogy Carcilllónak és más fiatal játékosoknak lefűrészelt kapus ütővel csaptak a meztelen hátsójára, ami csúnya sebeket okozott nekik. De olyan is előfordult, hogy az újoncoknak meztelenre kellett vetkőzniük, és közülük egyszerre nyolcat bezártak a csapatbusz, minden bizonnyal nem túl tágas, vécéjébe.

A keresetben az olvasható, hogy az edzői stáb tagjai, valamint a liga elöljárói tudtak ezekről az esetekről, mégsem jelentették őket. Pedig Carillo és több csapattársa is beszámolt a zaklatásokról, amikor a kanadai juniorválogatottban szerepeltek, de egy nemhivatalos vizsgálat lefolytatása után végül semmilyen szankció nem történt az ügyben.

Kiemelt kép: 24.hu illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik