Sport

Egykori szövetségi kapitány vezeti a Budakalász kézicsapatát

Szinte teljesen kicserélődött csapattal és új szakmai stábbal vág neki a következő idénynek a Budakalász férfi kézilabdacsapata, olvasható az NB I-es klub közösségi oldalán.

Az edző a korábbi szövetségi kapitány, a legutóbb Balatonfüreden dolgozó Csoknyai István lesz, aki három évre írt alá. A munkáját Hajdu Tamás segíti majd másodedzőként. A szakmai igazgatói posztot pedig Gúnya Péter tölti be.

„Hat gyönyörű évet töltöttem Füreden, ahol folyamatosan az élmezőnybe kerülés, illetve a nemzetközi porondon való szereplés volt a cél. Budakalászon most természetesen mások a prioritások: az első évben szeretnénk biztosan, izgalmak nélkül bennmaradni az NB I-ben, azt követően pedig stabil elsősosztályú csapattá válni” – nyilatkozta Csoknyai István.

A szakembernek új csapatot kell összeraknia, hiszen a keret szinte teljesen kicserélődött.

„Nem szokatlan számomra a feladat, hiszen Balatonfüreden is majdnem minden évben új csapatot kellett csinálnom, és a fiatalok folyamatos beépítését is elvárták tőlem. Itt most ugyanez a helyzet, és ráadásul azonosulni is tudok a feladattal, mert roppant fontosnak tartom, hogy minél több fiatal, magyar tehetség kapjon lehetőséget a legjobbak között.”

A fiatalok mellett persze rutinos játékosokra is szükség lesz, érkeznek majd légiósok is a csapathoz, és visszatér Kalászra Koncz András is.

Koncz visszatérésének nagyon örülök, mert nagyon jó kis játékosnak tartom. Kevés lehetőséget kapott a Savehofnál, úgy döntött, hogy hazajön, és mi örömmel látjuk.

Kiemelt fotó: Budakalász Kézilabda Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik