Sport

Távozik NB I-es csapatától a volt magyar kézikapitány

A mostani szezont követően György László váltja Csoknyai Istvánt a Balatonfüred férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztján. A korábbi magyar szövetségi kapitány, Csoknyai hat idény után távozik majd a kispadról, és négyszer kijuttatta a csapatot a nemzetközi kupaporondra, kétszer sikerült az EHF Kupa csoportkörébe jutniuk, írja a klubhonlap. György László éppen hat év után tér vissza, ő rakta le a mai napig jól működő balatonfüredi utánpótlásképzés alapjait.

Nevéhez olyan fiatalok pályára állítása fűződik, mint Bánhidi Bence, Hornyák Péter, Győri Mátyás, vagy Bóka Bendegúz.

„Olyan szakmai vezetőt kívántak a helyi kézilabda élére állítani, aki biztosíték lesz arra, hogy a fiatal tehetségek folyamatosan beépítésre kerülnek a felnőttek közé” – fogalmaz a klub honlapja.

Szintén a BKSE szakmai stábjának tagja lesz Imre Vilmos, aki szerepet kap a felnőtteknél folyó munkában, legfőbb feladatai viszont a füredi utánpótláshoz kötik majd. Egyrészt a kiválasztásnál és az alapok lerakásánál, illetve a serdülők nevelésénél is fontos feladatai lesznek, másrészt ő tesz majd javaslatot, hogy a fiatalok mikor kerüljenek fel a felnőttekhez, és hogyan kapcsolódjanak be a munkájukba.

A BKSE-től idén nyáron távozik majd Kárpáti Krisztián utánpótlásedző, aki a MOL-Pick Szeged bázisán kiépülő utánpótlás-akadémia igazgatója lesz.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik