Sport

Nem kompenzálja a szövetség a Fradit a klasszis sérülése miatt

Hónapokra kidőlt Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója. A világklasszis játékos a válogatottal készült, egy közös csapatprogramon, paintballozás közben sérült meg, a térdét kellett műteni. Ha minden jól alakul, akkor 3-4 hónap múlva kezdheti el a teljes értékű munkát.

A magyar szövetség főtitkárától, Gáll Pétertől megtudtuk, hogy szoktak biztosítást kötni a játékosokra,

ugyanakkor nem szokták kompenzálni a klubokat, ha egy játékos a válogatottban sérül meg, az FTC-t sem fogják.

Varga a vlv.hu-nak feldúltan nyilatkozott a történtekről (amiért a portál munkatársai fél évig sem mérkőzésre nem mehetnek, sem interjút nem készíthetnek a játékosokkal), azt mondta, neki nem volt kedve a paintballozáshoz, de csapatkapitányként nem akarta bojkottálni a dolgot. Belengette azt is, hogy nem biztos a jövő évi, olimpiai szereplése, 33 évesen ugyanis nem szeretne kapkodni a visszatéréssel. Annyit tud biztosan, hogy a klubjával még két évre szóló szerződésében foglaltaknak maximálisan eleget tud tenni.

Varga Dénes: Elkerülhető baleset történt egy felesleges programon
33 évesen már nem szeretne kapkodni és túlvállalni magát.

A magyar bajnoki idényt már törölte a szövetség a koronavírus-járvány miatt, nem hirdetnek bajnokot sem. A Bajnokok Ligája befejezése ugyanakkor még nem eldöntött, valószínűleg egy nyolccsapatos tornával zárják majd le a szezont, ahol a címvédő Ferencváros biztosan ott lenne és Varga nagyon fog hiányozni.

A focistáknál már jár kompenzáció

A labdarúgásban korábban a klubok nagyot csatáztak azért, hogy kapjanak kompenzációt akkor, ha egy játékos megsérül a válogatottban. A FIFA évek óta ellensúlyozza a nemzeti csapatban elszenvedett sérüléseket, jelenleg egy játékosért maximum 7,5 milliós kompenzációt fizet a nemzetközi szövetség – maximum napi 20 ezer 548 eurót. De ez csak olyan futballisták esetében jár, akik legalább 28 napig nem állhatnak klubjuk rendelkezésére.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik