Sport

Varga Dénes: Elkerülhető baleset történt egy felesleges programon

Súlyos térdsérülést szenvedett a válogatott összetartásán Varga Dénes, az FTC olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója. A műtétje után otthon lábadozó játékos a vlv.hu szakportálnak adott interjút.

Varga Dénes súlyos térdsérülést szenvedett
Az olimpiai bajnok magyar pólósra három-négy hónap kihagyás vár.

„Volt egy csapatprogram, amin a részvétel kötelező volt és bár nem sok kedvem volt jelen lenni, csapatkapitányként nem szívesen bojkottáltam volna ezt az eseményt. Egy szerencsétlen mozdulat következtében megsérült a térdem. A dolog azért fájó, mert akkor is dühös lennék, ha ez vízilabdázás közben történt volna…  Most viszont sajnos nem erről van szó, hanem

egy teljesen felesleges és elkerülhető baleset történt egy számomra felesleges programon

– nyilatkozta.

Azt mondta, valószínűleg újra fel tudná építeni magát, csak idő kell hozzá. De hiába halasztották el egy évvel az olimpiát, ahhoz nagyon kellene kapkodnia, hogy újra csúcsformába kerüljön.

„Nem tudom, hogy 33 évesen mennyire szeretnék kapkodni, túlvállalni magam. Vagyis hát tudom… Nem szeretnék. … Jelenleg úgy gondolom, az erőmből arra futja, hogy a Ferencvárossal érvényben lévő, még két évre szóló szerződésemben foglaltaknak maximálisan eleget tegyek mind edzés, mind pedig eredményesség szempontjából.”

Arra a kérdésre, hogy a mostani elképzelései szerint nem lesz többé válogatott, azt felelte, jelenleg nem látja, hogy ott eredményesen tudna szerepelni.

„Bár még az elején vagyok, de azt sem látom, hogy meglenne a szándék és biztosítottak lennének a lehetőségek a vízilabda közegében ahhoz, hogy az én gyógyulásom, regenerálódásom kellően intenzív legyen.

Természetesen olimpiát nyerni a legnagyobb privilégium, a legnagyobb dicsőség a vízilabdában. De azt is látni kell, hogy ahova az elmúlt 20 évben elindultam, mindenhova oda is értem. Szóval ezzel kapcsolatban nincs hiányérzetem.

Kiemelt fotó: KISBENEDEK Attila / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik