Sport téli olimpia 2022

Liu Shaolin Sándor: Sosem azért szoktam nyerni, mert én vagyok a legjobb, hanem mert okos vagyok

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba történelmet írt Phjongcshangban, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyaváltóval Magyarország első aranyérmét szerezték a téli olimpiákon.

Egy nagy siker után nem mindig könnyű felpörögni a folytatásra, ezt elismerte Liu Shaolin Sándor is, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, az olimpiai arany után nehezebben ment minden. Most viszont már ismét motivált, és gőzerővel dolgozik, hogy két év múlva Pekingben újra olimpiát nyerjen, rengeteget kerékpározik, és leadott pár kilót.

A koronavírus-járvány miatt idén nem rendezték meg a gyorskorcsolyázók Szöulban esedékes világbajnokságát, ezzel kapcsolatban az idősebbik Liu testvér azt mondta, nem volt élete formájában, de így is motiváltan várta a vébét.

Én sosem akkor szoktam nyerni, amikor a legjobb formában vagyok, és sosem azért szoktam nyerni, mert én vagyok a legjobb, hanem mert okos vagyok. Megpróbálok minden lehetőséget kihasználni

– mondta Liu, és ez akár a hitvallásaként is felfogható.

Saját magát jó versenyzőtípusnak tartja, és szerinte erre születni kell, ezért kifejezetten szerencsés embernek tartja magát. Azt viszont elismerte, időnként ő is fél a jégen.

„Mindenki fél a jégen, ez természetes – a váratlan helyzetre az emberek első reakciója rendszerint a félelem. Csak nem mindegy, mi a második. És van olyan is, aki már attól a tudattól megijed, hogy nyernie kell: felküldik a jégre, hogy győznie kell, ő pedig azon agyal és fél, mi van, ha nem sikerül. Na, én például ettől sosem ijedek meg. (…) Nem nagyképűségből mondtam ki, hogy újra olimpiai bajnok szeretnék lenni, hanem azért, mert ezzel csak még inkább motiválni akarom magam”.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik