Sport lineup

A korábbi NBA-bajnok csúnyán elverte a férfit, aki az autóját megrongálta

Az észak-amerikai kosárlabdabajnokságot (NBA) 2016-ban a Cleveland Cavaliersszel megnyerő J.R. Smith ezúttal nem a sportágában elért sikerei miatt került be az amerikai újságokba. A feldühödött kosaras úgy elvert egy férfit, hogy az alig tudott elmenekülni Smith elől.

Miután a felvételek bejárták az internetet, J. R. Smith maga is feltöltött egy videót, ahol elmagyarázta, mi történt. A kosárlabdázó autója nem messze állt attól az üzlettől, amelyet feldúltak a George Floyd halála miatt tüntető és randalírozó tömegek vasárnap. Floyd az a fekete férfi a rendőri brutalitás áldozatává vált Minneapolisban.

A tüntetések egy része átcsapott vandalizmusba és fosztogatásba, ennek során üzleteket, utcákat és autókat rongáltak meg és fosztottak ki. Az egyik ilyen autó történetesen Smith kocsija volt, ezt törte be valaki. Az NBA-bajnok viszont pont látta az esetet és annyira felkapta a vizet, hogy a vandál nyomába eredt, elkapta és jól megverte.

Fogalma sem volt, kinek az ablakát törte be, de szétrúgták érte a seggét

– zárta Smith a magyarázatát a TMZ beszámolójában látható videóben.

A kosárlabdázó azt is kiemelte, hogy nem gyűlölködés, vagy rasszizmus vezérelte, egyszerűen felkapta a vizet, amiért a kocsiját tönkre tették.

Kiemelt kép: Jason Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik