Sport

„Megdöbbentő és elfogadhatatlan emelés” – új csarnokot keres az NB I-es kézicsapat

Közleményt adott ki az NB I-ben szereplő váci női kézilabdacsapat, amely alapján új helyszínt kell keresniük a hazai mérkőzéseik megrendezéséhez. Azt írták, hogy 60 százalékkal emelkednek majd az árak a városi sportcsarnoknál (a kiegészítő szolgáltatások és helyiségek bérleti díja is emelkedett), ezt pedig nem tudják majd finanszírozni.

Számunkra teljesen megdöbbentő és elfogadhatatlan, az elmúlt években egyesületünk által teljesen felújított Városi Sportcsarnok (tető héjazat cseréje, nyílászárók cseréje, sportpadló cseréje, eredményjelző cseréje, öltöző felújítás, világítás cseréje, kiszolgáló helyiségek légkondicionálásának beruházása) bérleti díjának ezen mértékű váratlan megemelése.

Egyesületünk nagyon szeretne más Pest-megyei csapatok cipőjében járni, ahol a több százmilliós önkormányzati támogatás kevésnek számít, ugyanis nálunk pedig folyamatosan csak az lehet a kérdés, hogy 10 vagy 20 millió forinttal járulunk hozzá a város költségvetéséhez, a bérleti díjak befizetésével” – írták a közleményben.

Azt is írták, hogy több támogató is elhagyta a klubot a világjárvány miatti gazdasági helyzet miatt, ezért nincs más választásuk, mint hogy új csarnok után néznek, ahol a mérkőzéseik lehetnek és edzhetnek.

Nem érti az önkormányzat a váci kézisek éles hangú közleményét
A vezetés továbbra is fontosnak tartja a váci női kézilabda csapat támogatását.

A Vác a félbeszakított szezonban a hatodik helyen állt, míg tavaly ötödikként végzett, és mivel azt az eredményt veszi figyelembe a szövetség a nemzetközi kupaindulásnál, így az új szezonban is ott lehet majd a második számú európai kupasorozat selejtezőjében.

Borítókép: SOEREN STACHE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik