Sport

Tizenegyen távoznak az NB I-es kézicsapattól, csak magyarokkal folytatják

Elég komoly átalakuláson megy keresztül a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Dabas kerete. Pénteken jelentette be a klub, hogy összesen

tizenegy játékos távozik tőlük.

Prohászka Csaba, a klub elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, nem arról van szó, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság miatt vágni kell a költségvetésen, hanem úgy döntöttek, koncepciót váltanak.

„Három éve vagyunk az élvonalban, és mivel nagyon széles utánpótlásbázisunk van, úgy gondoltuk, ideje új útra lépnie a csapatnak. Az előző évadban harmadikok lettünk az ifjúsági első osztály döntőjében a Veszprém és a NEKA mögött, erre lehet alapozni, mert sok tehetséges fiatal játszik abban az együttesben” – nyilatkozta Prohászka, aki a Pest Megyei Kézilabda-szövetség elnöke is.

A tizenegy távozó helyére nyolc játékos hoznak fel az utánpótlásból, valamint igazolnának pár rutinos kézilabdázót is, de csak magyarokat.

Nagyon szomorú lennék, ha ilyen utánpótlásbázissal a légiósok hiányát nem tudnánk megoldani, de szerencsére ilyen gondjaink nincsenek. Ráadásul ez a döntés hosszú távon nemcsak a Dabasnak, hanem a magyar kézilabdázásnak is az érdeke. Több mint tíz olyan játékosunk lesz a keretben, aki valamilyen korosztályban tagja a magyar válogatottnak.

Prohászka Csaba szerint ugyan még nem jelentették be hivatalosan a keretet, mert egy visszajelzésre várnak, de a csapat szinte kész van. És úgy véli, lesz olyan erős, amelyik benn tud maradni az NB I-ben.

Akkor sem történik tragédia, ha esetleg nem. Akkor megmaradunk utánpótlás-nevelő bázisnak.

Kiemelt kép: SOEREN STACHE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik