Sport lineup

„Ha baja van velem, rendezzük le férfiként” – volt csapattársa nevezte hazugnak Michael Jordant

Sajnos véget ért a The Last Dance, az a tízrészes dokumentumsorozat, amely elsősorban Michael Jordanről, valamint a Chicago Bullsról szól, és amely tele van rengeteg őszinte pillanattal. Épp emiatt a benne szereplők sokszor kikérik maguknak az elhangzottakat, az egyik ilyen pedig Horace Grant volt, aki hét éven át maga is játszott a Bullsban, tagja volt az első triplázásnak.

Még mindig döbbenetes látni, Michael Jordan hogyan szegte meg a fizika törvényeit
Miközben a világon mindenhol leálltak a profi sportok, a rajongók pedig ki vannak éhezve az új tartalomra, a Netflix ledobta a Jordan-bombát. A világ legjobb kosárlabdázója ismét megmenti a napot.

Még a sorozat elején került szóba egy könyv, a Jordan Rules, amit Sam Smith írt 1992-ben, és amely teljesen más megvilágításba helyezte az addigra már ünnepelt sztárrá vált Jordant, leírta mennyire keményen szokott viselkedni a csapattársakkal, és az az állítás szerepelt benne, hogy egyszer megütötte Will Perdue-t. Az írás tele volt öltözőn belülről érkező információkkal, amik nem éppen jó színben tüntették fel Jordant, sokan voltak, akik ekkor megutálták a játékost.

Michael Jordan meggyőződése, hogy Horace Grant volt az öltözői szivárogtató.

Jordan kezében a győztesnek járó serleggel, Grant a kép alsó részén. Fotó: Getty Images

Grant sosem titkolta, hogy jóban van a könyv szerzőjével, már akkor is barátok voltak, most is azok. Ugyanakkor azt mindig is tagadta, hogy bármit pletykált volna, ezt elmondta a Last Dance-ben és most az ESPN-en csak ráerősített erre.

Ez kívül-belül, teljesen hazugság. Hazugság, hazugság, hazugság. És ahogy már mondtam, ha Jordannek baja van velem, rendezzük le férfiak módjára. (…) Haragos ember, ezt bizonyított az úgynevezett dokumentumfilmben is. Ha mondtál valamit, akkor kivágott belőle és lerombolta a karaktered.

Grant szerint hiába próbálja őt besúgónak feltüntetni, épp Jordan az, aki az volt a dokumentumfilm alatt azzal, hogy az újoncévéből elmesélte, hogy benyitott az egyik csapattársa szobájába, ahol a többiek füveztek, kokóztak és nők is voltak velük. Ezt egyébként már több korábbi csapattárs is sérelmezte, mondván mindenkit rossz színben tüntet fel akkoriból, kivéve Jordant, aki azt mondta, inkább kimaradt az egészből és visszament a saját szobájába.

Minek hozta fel ezt 35 évvel később? Miért számítana ez bármit is? Ha valakit besúgónak akarunk hívni, akkor ő az

– mondta Grant, aki a Jordan által csak kokaincirkuszos történetként mesélt sztorinak nem volt részese, ugyanis később érkezett a ligába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik