Sport koronavírus

Djokovic 40 éves koráig is játszana, csak ő legyen a legjobb

A világelső Novak Djokovic hisz abban, hogy ő lesz minden idők legtöbbszörös Grand Slam-bajnoka és a férfi világranglistát a leghosszabb ideig vezető teniszező.

Nadal odapirított az oltásellenes Djokovicnak
Minden játékosnak be kell tartania a szabályokat, még Djokovicnak is.

„Mindig bízom magamban, és képes vagyok arra, hogy Grand Slamek és a világelsőség szempontjából is én legyek minden idők legjobbja. Ezek az elsődleges céljaim” – jelentette ki a 32 éves szerb játékos, aki a koronavírus-járvány miatti leállásig remek szezont tudott maga mögött: megnyerte a válogatottal az ATP-kupát, nyolcadszor diadalmaskodott az Australian Openen, majd Dubajban sem talált legyőzőre, és már 21 mérkőzés óta veretlen.

Legfőbb riválisai közül az augusztusban 39 éves Roger Federer 20, míg a 33 éves Rafael Nadal 19 GS-serleget gyűjtött, és a svájci sztár volt a leghosszabb ideg – 310 hétig – világelső.

Djokovic 17 Grand Slamnél és 282 éllovas hétnél tart.

Akár 40 évesen is játszhatok még, nem hiszek a határokban. Azok csak az elme illúziói

– magyarázta a belgrádi teniszező, aki felesége szerint majdnem visszavonult az után, hogy 2018-ban a miami tornán simán kikapott a francia Benoit Paire-től.

„Közölte velem, hogy befejezte. Odahívott bennünket, és azt mondta, ennyi volt. Megkérte menedzserét, Edoardo Artaldit, hogy beszéljen a szponzorokkal, mert nem tudta, hogy fél évre, egy évre vagy örökre vonul-e vissza” – árulta el Jelena Djokovic, akinek férje végül elállt terveitől, és bő három hónappal később megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Kiemelt fotó: KARIM SAHIB / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik