Sport

Egy telefonhívás mentette meg az egyik legjobb magyar pólócsapatot

Szinte lehetetlen helyzetbe került a vízilabda ob I-ben szereplő Eger, ugyanis az első csapatot működtető kft. fizetésképtelenné vált, így a játékosok szerződését visszamenőleg megszüntették, az alkalmazottaknak pedig felmondtak. Szécsi Zoltán ügyvezető elnök azt mondta, csoda kellene ahhoz, hogy a következő idényben ismét az élvonalban indulhassanak. Ez a csoda úgy fest, bekövetkezett.

Elpártoltak a szponzorok az egri pólócsapat mellől
Egy NAV-vizsgálat okozta az egriek vesztét.

Megnyugtató, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériumának Sport Szakállamtitkársága felajánlotta segítségét a helyzet megoldásának kidolgozására. A fentiek fényében az elnökség úgy határozott, hogy célul tűzi ki az Egri Vízilabda Kft és az Egri Vízilabda Klub megmentését és úgy a női, mint a férfi csapatunk OB-I-ben való szereplésének további feltételeinek megteremtését

– ez állt az egri csapat szerdai közleményében, ami az elnökségi ülés került ki a honlapra.

A Magyar Nemzet cikke szerint az Emmi-ből érkezett egy telefonhívás során egy találkozóra hívták meg Szécsiéket Szabó Tünde sportért felelős államtitkárhoz. Szabó a Magyar Nemzetnek elmondta, az Emmi célja, hogy megmeneküljön a háromszoros magyar bajnok csapat, ennek egyik feltétele a teljes őszinteség a klub részéről. Tudnak a NAV-vizsgálatról, ami a klub ellen folyik, az megy tovább a maga útján, ugyanakkor a szakállamtitkárság megteremti a lehetőséget a klub fennmaradásához.

A kiemelt képen Szécsi Zoltán. Fotó: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik