Sport

Janics Kovácsnak: Kezdjük el az olimpiai felkészülést!

Csodálatos élmények és aranyérmek egész sora köti össze Kovács Katalint és Janics Natasát, akik az M4 Sportnak idézték fel a legnagyobb sikereiket.

A páros 500 méteren a 2004-es athéni olimpián aranyérmet nyert, aztán viszont szakítottak egymással.

Olimpiai bajnokunk olyan stresszben volt, hogy nagyon örült az elhalasztott olimpiának
Pedig olyan formában volt, mint az arannyal záruló londoni és riói olimpia előtt.

„Az egy olyan időszak volt, hogy tudtuk, ha valamelyikünk egyest megy, nem fogunk tudni párosban versenyezni. És mindketten az egyesre készültünk, szerettük volna megmutatni, mit tudunk” – mondta Kovács Katalin.

„2008-ban jó erőben voltam, ám a válogató előtt visszaesett a teljesítményem. Aztán fényt láttam, mikor Kovács Kati megjelent Szegeden, mert szeretett volna párost is menni és végül együtt edzettünk, úgyhogy csoda történt velem 2008-ban” – mesélte Janics Natasa.

A páros persze kijutott a 2008-as olimpiára, ahol Kovácsnak sem négyesben, sem egyesben nem jött össze a hőn áhított aranyérem.

Vízparti telekre menekült a magyar világbajnok
Már csak azt nem tudja, hogy mire készül.

„Láttam Katin, hogy nagyon nehéz neki, szívesen megöleltem volna, de inkább csak a tekintetemmel próbáltam támogatni. Aztán egyszer csak azt mondta, kell ez az arany, szerezzük meg!” – emlékezett vissza Janics Natasa, és végül így is lett, a kajakduó 500 méteren megvédte olimpiai bajnoki címét.

Ez négy év múlva 2012-ben már nem sikerült, Kovács szerint nem voltak összhangban, nem ment alattuk jól a hajó, és kudarcnak élték meg a második helyet.

A páros drámai végét végül az jelentette, amikor a 2016-os válogató versenyen futam közben Janics Natasa letette a lapátot és feladta a versenyt.

A két versenyző a mai napig tartja egymással a kapcsolatot. Kovács elmondta, Janics több extra ötletet is be szokott dobni.

Arra szoktam gondolni, hogy kezdjük újra. Most, hogy elhalasztották az olimpiát, kezdjük el a felkészülést

– mondta Janics.

Kiemelt fotó: MICHAEL KAPPELER / DDP / ddp images/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik