Sport

Olimpiai bajnokunk olyan stresszben volt, hogy nagyon örült az elhalasztott olimpiának

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Fazekas-Zur Krisztina jövőre már 41 éves lesz, de ez sem akadályozza meg abban, hogy nagy erőkkel készüljön a tokiói olimpiára.

Most a nyarat egy kicsit könnyebbre vesszük napi egy edzésekkel, de szeptembertől bekeményítünk, és elkezdjük megint a kemény edzéseket

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Fazekas-Zur, akinek a férje, Rami Zur az edzője.

Szülőként ők is hasonló nehézséggel szembesülnek most, mint a többi családos, le kell kötniük valahogy két gyermekük energiáit.

„Ha unatkoznak, akkor szétszedik nekem a lakást. A kicsi még csak kétéves lesz, vele nehezebb, mert még nem igazán lehet huzamosabb ideig lekötni. Mindig ki kell valamit találni, amivel lefoglalja magát. A nagyobbik fiam már hatéves lesz, vele jóval könnyebb, ő viszont képben van ezzel a vírussal, és fel szokott tenni olyan kérdéseket például, hogy itt van-e a világvége?”

Fazekasék Kaliforniában élnek, így számára némileg megnyugvást okozott az olimpia halasztásának híre, mivel attól félt, ha hazautazik a májusi válogatóra, akkor két hétre karanténba kell vonulnia.

Az olimpia elhalasztásának nagyon örültem, mert nekem az utolsó hónap már nagyon stresszes volt. Amikor én már úgy gondoltam, hogy ezt az olimpiát nem lehet megrendezni, még kaptam a híreket Magyarországról, hogy a válogató májusban meg lesz rendezve

– magyarázta, hogy mi miatt izgult.

Bár a vízen még nem tudta lemérni, hogy hol tart, de olyan formában érezte magát, mint a legutóbbi két olimpián, amelyen egyaránt aranyérmet nyert a kajaknégyes tagjaként. Bár a klubját bezárták, az otthoni edzéseknek nincs akadálya, súlyzó és spinning bicikli is a rendelkezésére áll, de futni is bármikor el tud menni.

A kiemelt képen Fazekas-Zur Krisztina (jobbra), Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Csipes Tamara mutatja a női kajaknégyesben nyert aranyérmét a riói olimpián. Fotó: WILLIAM WEST / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik