Sport lineup

12 millió forintért lehet a jégen ütögetni a világ egyik legjobb hokisával

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals jótékonysági licitre ajánlotta föl a lehetőséget, hogy egy rajongó az orosz sztárjátékossal, Alekszandr Ovecskinnel töltsön fél órát a jégen. Az összegből az Egyesült Államok társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő csoportjait támogatják a koronavírus-járvány alatt.

A névtelen végső győztes 38 ezer dollárt fizetett a lehetőségért, vagyis több mint 12 millió forintnak megfelelő összeget.

Cserébe élményekben gazdag időszak elé nézhet az illető ugyanis a félórás játékon kívül egy teljes meccsnapot tölthet a fővárosi csapattal, ráadásul megkapja Ovecskin meccsen viselt kesztyűit és botját, sőt további négy találkozójára ingyen belépőt kap.

Ovecskin az orosz gép, amely soha nem megy tönkre
Az orosz játékos, aki gyermekkori tragédiájából kinőve 13 év alatt ért el oda, hogy mindent megnyerjen, amit csak lehet. Gyűlölik és szeretik is, a modern kor egyik legemlékezetesebb játékosa.

Ovecskin az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, klubjával 2018-ban Stanley Kupa-győztes lett, és nyolcszoros gólkirály az NHL-ben, a hokirajongók körében legendás játékosnak számít.

Kiemelt kép: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik