Sport koronavírus

A pólósok nemzetközi kupaidényét törölték, a budapesti Eb-t elhalasztották

Drasztikus döntéseket hozott meg az Európai Úszó Szövetség (LEN). A keddi bejelentés szerint a koronavírus-járvány miatt a férfi Bajnokok Ligáját, az Eurokupát és a női Euroligát is törölték. A férfi BL-ben a Szolnoknak alig volt esélye a rájátszásra, de az OSC és a címvédő Ferencváros is csoportelső volt. Az Eurokupában a ZF-Eger az elődöntős párharc első meccsén volt túl, míg női Euroliga negyeddöntős szakaszában ért véget a sorozat, itt a Dunaújváros a Dinamo Uralocska ellen játszott döntetlent.

A budapesti vizes Európa-bajnokságot is jövőre halasztották, 2021-ben május 10. és 23. között kerül sor az Eb-re. A LEN először március 20-án halasztotta el az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók kontinensviadalát, akkor augusztusra, de Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) már jelezte, hogy nem tartja megfelelőnek az időpontot.

Paolo Barelli, a LEN elnöke kiemelte, az új időpont tökéletesen szolgálja a sportolók felkészülését az ugyancsak egy évvel elhalasztott tokiói olimpia előtt.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik