Sport koronavírus

Nem vállalják a hokivébé megrendezését a svájciak

Gazdasági okok miatt nem vállalja a jövő évre halasztott elit jégkorong-világbajnokság megrendezését a svájci szövetség, írta az MTI.

Új szövetségi kapitányt keres a magyar hokiválogatott
A szövetség nem hosszabbítja meg a finn Jarmo Tolvanen szerződését.

Az idén május 8. és 24. között Zürich és Lausanne lett volna a házigazdája a 16 csapatos tornának, azonban a koronavírus-járvány miatt az esemény elmaradt. A nemzetközi szövetség (IIHF) úgy döntött, hogy minden házigazda megtarthatja a jogot a jövő évi rendezésre – noha a 2021-es vb-nek elvileg Lettország és Fehéroroszország adna otthont -, azonban most a svájciak jelezték, ők a járvány okozta gazdasági kockázatok miatt 2021-ben nem tudnak beugrani.

Az intenzív tárgyalások és megbeszélések után rájöttünk, nincs reális forgatókönyv, hogy a 2021-ben megrendezzük a világbajnokságot

– fogalmazott Michael Rindlisbacher, a svájci szövetség elnöke.

Felébredt a kómából az Újpest egykori világklasszisa
A kétszeres olimpiai és kilencszeres világbajnok jégkorongozó, Alekszandr Malcev jobban van.

Amennyiben a svájciak vállalták volna a rendezést, úgy az IIHF vezető testülete döntött volna a 2021-es helyszínről, mert akkor kárpótolni kellett volna a letteket és a fehéroroszokat.

Így viszont nem kell lépnie a nemzetközi szövetségnek, hanem jövőre május 7. és 23. között Minszkben és Rigában lesznek a vb-mérkőzések.

Kiemelt fotó: iihf.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik