Sport koronavírus

Kenderesi nem érezte magát pocakos öregúrnak

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás megkapta a lehetőséget Pécsen arra, hogy a hathetes kihagyás után újrakezdhesse az úszóedzéseit. Kicsit tartott attól, hogy a technikája döcögős lesz, az izmai pedig engedetlenek, de ennek éppen az ellenkezője történt.

„Valahogy úgy éreztem magamat, mint egykor a pesti srácok, akik alighogy leszálltak a vonatról, már robogtak is a víz felé, hogy a Balatonba vethessék magukat, annyira hiányzott már a medence, az első startfejes és az úszás” – nyilatkozta a várva-várt első edzésnap után Kenderesi az SzPress Hírszolgálatnak.

Kozma Dominik a koronavírusról: Egy kicsit betojtam
Már jobban van, de a kezdeti nehézségek alaposan ráijesztettek.

„Három hónappal ezelőtt, amikor Thaiföldön készültünk az országos bajnokságra és azt gondoltuk, hogy májusban a budapesti Európa-bajnokságon csatázhatunk, szálkásabb voltam, de most sem éreztem úgy magamat, mint egy pocakos öregúr. Legfeljebb másfél-két kilót kell leadnom, ami szerintem legfeljebb egy hétig marad rajtam.”

A Rióban 200 pillangón olimpiai bronzérmet nyert úszó elmondta, hétfőn kezdetnek 5000 méter volt az edzéstáv, keddtől ez továbbnő, és a jövő héten áttérnek a napi két edzésre.

Tudom, gyorsan jön majd az izomláz, és más keservek is, de tűrni fogom, mert nagy terveket forgatok a fejemben. Csak legyen verseny, cél és kihívás.

A csúcsformámhoz képes most, április végén talán 20 százalékon lehetek, de legalább nem a nullán, ahonnan nehezen találnék rá arra a Kenderesi Tamásra, aki 2018-ban ezüstérmet nyert Glasgowban az Európa-bajnokságon” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: SzPress Hírszolgálat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik