Sport

A kokainfüggőség elvette tőle a kézilabdát, de nem adja fel

Ha egy macskának kilenc élete van, akkor mennyi van Dan Beutlernek a kézilabda-pályafutása során? – tette fel a kérdését a svéd Aftonbladet azt követően, hogy kiderült, a kokainhasználat miatt eltiltott veterán kapusra a következő idényben is számít a HK Malmö csapata.

Pánikbetegség, alkoholizmus és kokain - vallott a svéd kézikapus
Májusban bukott le egy doppingvizsgálaton, de a családja már régóta szenvedett.

A 71-szeres svéd válogatott kapus tavaly májusban kokainnal bukott le, így hiába írt alá korábban szerződést a dán GOG Gudmével, nem szerződhetett oda. 15 hónapos eltiltást kapott, amit végül 12-re csökkentettek, azaz tavasszal visszaérhetett volna.

De a koronavírus-járvány mindent keresztülhúzott, de nem szeretne még visszavonulni. Októberben már 43 éves lesz, ennek ellenére a HK Malmö meghosszabbította a szerződését.

„Nagyon örülünk neki, mert ahogy Dan visszatért, és amit mutatott az edzésen, azt jelzi, komoly erősítés lesz a csapat számára. A bajnokság egyik legjobb kapusa lehet” – mondta Jörgen Rasmusson elnök.

Hihetetlen vágyam, hogy újra játsszam. A kokainfüggőségem elvette tőlem a kézilabdát, így még éhesebben térek vissza. Hogy ez lesz-e az utolsó évem? Megtanultam, hogy sohase mondjam azt, hogy soha

– nyilatkozta Beutler.

Kiemelt fotó: hkmalmo.se

Ajánlott videó

Olvasói sztorik