Sport

Nem engedik be az Egyesült Államokba az ökölvívók korábbi elnökét

A columbiai kerületi bíróság elutasította Gafur Rahimov keresetét, vagyis a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) korábbi elnöke továbbra sem léphet be az Egyesült Államokba.

Az amerikai pénzügyminisztérium évekkel ezelőtt tette tiltólistára az üzletembert, akit Üzbegisztán vezető bűnözői egyikének nevezett.
Az insidethegames.biz szerint Rahimov erről a listáról szeretett volna lekerülni. A törvényszék azonban a három pontból álló beadványból kettőt helyben hagyott, a harmadikat elvetette.

Rahimov 2018 januárjában lett a csőd közeli helyzetben álló bokszszövetség ideiglenes elnöke, majd még abban az évben, novemberben elnöknek választották annak ellenére, hogy korábban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kifejezetten felszólította az AIBA-t, hogy ne Rahimovot válassza meg vezetőjének.

A NOB ezek után szinte azonnal befagyasztotta a kapcsolatot az AIBA-val. Rahimov előbb tavaly márciusban hátrébb lépett és egy ideiglenes ügyvezetőre bízta a vezetést, majd 2019 nyarán lemondott az elnöki posztról.

Kiemelt kép: DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik