Sport koronavírus

A MotoGP újabb futamot halasztott, kérdéses a szezonkezdet

Leghamarabb június végén kezdődhet el a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei szezonja, miután a június 21-re tervezett Német Nagydíjat is elhalasztották.

Németországban a héten meghosszabbították a tömegrendezvények megtartására vonatkozó tiltást, így augusztus végéig nem lehet ilyen eseményeket rendezni. A MotoGP 2020-as szezonja a Sachsenringen kezdődött volna, azonban a koronavírus-járvány miatt erre nem kerülhet sor.

A szurkolók és a résztvevők egészsége a legfontosabb, a már megváltott belépőjegyek pedig az új időpontra is érvényesek lesznek, ezért türelmet kérünk a rajongóktól

– írta a szervező ADAC pénteki közleménye

A MotoGP versenynaptárában a következő forduló június 28-án a Holland Nagydíj lenne, de ennek megrendezése szintén kérdéses, aztán július 12-én Finnország következik az eredeti tervek szerint.

A versenysorozat katari nyitányán, március 8-án csak a Moto2 és a Moto3 küzdelmeit rendezték meg, a soron következő thaiföldi, texasi, argentin, spanyolországi, francia, olasz és katalán futamokat viszont elhalasztották.

Kiemelt kép: Mohd RASFAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik