Sport

Alex Marquez e-sportban nyerte meg első MotoGP-versenyét

E-sportban nyerte meg első MotoGP-futamát Alex Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájának címvédője.

A spanyol versenyző az idén lépett fel a MotoGP-be, ám a királykategória küzdelmei leghamarabb május közepén kezdődhetnek meg a koronavírus-járvány miatt.

A 23 éves Márquez vasárnap csapott össze ugyancsak a képernyők előtt otthonról versenyző kilenc MotoGP-s riválisával, köztük bátyjával – és immár klubtársával –, az elitmezőnyben hatszoros világbajnok Marckal.

A mugellói virtuális pályán rendezett hatkörös viadalon az olasz Francesco Bagnaia lett a második, harmadikként pedig a spanyol Maverick Vinales végzett. Az összes kategóriát beleértve nyolcszoros világbajnok Marc Márquez egy bukás után ötödikként ért célba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alex Márquez Alentà (@alexmarquez73) által megosztott bejegyzés, Márc 29., 2020, időpont: 8:39 (PDT időzóna szerint)

A gyorsaságimotoros-világbajnokság katari nyitányán, március 8-án csak a Moto2 és a Moto3 küzdelmeit rendezték meg, a soron következő thaiföldi, texasi, argentin és spanyolországi viadalt viszont elhalasztották. A következő futam a naptárban a május 17-i, franciaországi esemény, amelynek megrendezése ugyancsak bizonytalan a járványhelyzet miatt.

Kiemelt fotó: Instagram/ Alex Márquez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik