Sport

A francia kézbajnokságot is lefújták, a PSG a bajnok

A L’Equipe cikke szerint a Francia Kézilabda Szövetség (LNH) is belátta, nincs értelme tovább várni és bejelentette, hogy nem játsszák le a fennmaradt nyolc fordulót, már most véget ért a szezon. Helyezéseket is osztottak:

  • a veretlen és magabiztosan vezető PSG lett a bajnok, így automatikusan ott lesz a Bajnokok Ligája következő idényében,
  • a Nantes, a Nimes, a Montpellier és a Toulouse az Európa Ligában (ez eddig EHF Kupa néven futott),
  • a Nantes ugyanakkor akár szabadkártyát is kaphat majd a BL-re.

Kiesők nem lesznek a francia élvonalból. Jelenleg 14 csapat alkotja a bajnokságot, és bár az utolsó kettő menne a másodosztályból alapból, 2021-től kezdve 16 csapatosra bővítették volna a ligát, ezt hozzák egy évvel előrébb.

Kézivezérlés: Fradi, Siófok, válogatott - mégis kinek az érdeke?
Hatalmas hullámokat vert a szövetség döntése, hogy lefújják a kézilabda-bajnokságokat, és a tavalyi eredményeket veszik figyelembe. A SportTV és 24.hu közös podcastjában ezt a vitatott döntést járta körül Ágai Kis András és Borsos Attila.

A franciák követték az eddigi európai sztenderdet, miszerint az idő előtt véget ért bajnokságokban hirdetnek végeredményt, vagy az aktuális állás szerint határozzák meg a nemzetközi kupákban indulókat. Magyarországon ezzel szemben semmisnek tekintik a mostani idényt és az előző szezon végeredményét veszik alapul, amivel sikerült felkorbácsolni az indulatokat a sportágon belül. A nőknél a Siófok, a férfiaknál a Gyöngyös volt a legnagyobb vesztes, utóbbinak viszont a Csurgó felajánlotta a kupaindulást érő helyét.

Kiemelt kép: Frédéric Scheiber / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik