Sport

Kimondták a halálos ítéletet az élvonalbeli röpicsapatra

Szinte biztos, hogy az anyagi támogatása nagy részét elveszítő Hungast Haladás nélkül kezdődik majd a női röplabda Extraliga következő szezonja, írja az MTI. A csapatot edző Leiszt Máté a vaol.hu-nak azt mondta, nem gondolja, hogy profi, első osztályú minőségben lesz folytatás a városban.

„Hallom és látom, hogy a város már megítélt támogatásokat szüntet meg a járvány miatt megnövekedett költségei miatt.

A mi esetünkben ezt már nem kellett megtennie, hiszen korábban kimondta a halálos ítéletet azzal, hogy kihúzta a csapat alól az egyik fontos pillért: egyetlen forint önkormányzati támogatást sem szavaztak meg,

sőt a korábbi névadónk sem a röplabdacsapatot, hanem az SZKKA kézilabdacsapatát támogatja már” – jelentette ki a szakember, akinek irányításával a Haladás nyolcadik helyen állt az Extraliga félbeszakított alapszakaszában.

A röpisek is azt mondták, itt a szezon vége
Helyezések nincsenek, az később fog eldőlni, ki indulhat a nemzetközi kupákban.

A magyar sportági szövetség (MRSZ) múlt csütörtökön jelentette be, hogy a beszünteti a bajnoki küzdelmeket, helyezéseket nem állapít meg, a bennmaradás és a feljutás kérdését ugyanakkor nyitva hagyta. Az MRSZ a közeljövőben egyeztet a bennmaradásban és feljutásban érintett klubokkal, amelyektől szándéknyilatkozatot vár a következő szezonra. A Haladás második idényét töltötte az élvonalban, egy évvel ezelőtt hetedikként zárt.

A tervek szerint ősztől ismét nyolc csapat szerepel majd a legmagasabb osztálynak számító Extraligában.

Kiemelt kép: PUNIT PARANJPE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik