Szürreális történetbe keveredett a koronavírusos magyar úszó

Önhibáján kívül nem valósult meg az előírt szabály, mégis szabálysértési eljárás indult ellene.
Kapcsolódó cikkek

Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba azt mondta, az úszók és az edzőik közül összesen tizenöten fertőződtek meg a koronavírussal.

Körülbelül tizenöten koronavírusosak a magyar úszók és edzőik közül
Sós Csaba beszélt arról, hogy érintheti a jelenlegi járványhelyzet az úszókat lelkileg és gazdaságilag.

Köztük van az a Kozma Dominik is, aki egy egészen szürreális történetről számolt be a Nemzeti Sportnak.

Amikor kiderült, hogy Kozma tesztje is pozitív lett, ígéretet kapott arra, hogy megkapja azt a piros feliratot, amelyet az ajtójára kellett volna kiragasztania, a karantént jelezve.

Először azt mondták, emailen kapom, mivel mondtam, hogy itthon nincs nyomtató, így azt a tájékoztatást kaptam, hogy kiküldik. Erre felvetettem, hogy talán nem lenne szerencsés az emeleti lakásomból legyalogolni a postaládához jelen helyzetben, de erre a felvetésemre nem érkezett válasz

– mesélte Kozma, akihez kedden egy rendőr kopogtatott be, hogy ellenőrizze, otthon tartózkodik-e.

Az egyenruhás látogató a karantént jelző felirat holléte felől érdeklődött, Kozma elmesélte neki, hogy miért nincs semmi az ajtón, mire a rendőr lement a postaládához, majd üres kézzel tért vissza.

Ennek ellenére szabálysértési feljelentést tett az úszó ellen, mivel a szabály az, hogy a karanténra ítélt személy az átadott figyelmeztető feliratot köteles a tartózkodási helyének bejárati ajtaján elhelyezni.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP