Sport koronavírus

„Ez a legrosszabb, ami történhet” – lefújták a dán kézibajnokságokat

A helyi szövetség és a profi klubok megegyeztek abban, hogy a világjárvány kellős közepén nincs értelme azt találgatni, mikor lehet folytatni a bajnokságokat, így a férfiaknál és a nőknél is véget ért az első két osztály szezonja.

Nem titok, hogy ez a forgatókönyv a legrosszabb, ami a dán kézilabdával történhet

mondta el a dán TV2-nek Per Bertelsen, a szövetség elnöke, aki azt is hozzátette, hogy nem tehettek mást.

További komoly lépések, hogy kihirdették a bajnokokat is és a kiesőket is.

  • A férfiaknál az Aalborg az aranyérmes és a következő szezonban így indulhat a Bajnokok Ligájában, a GOG, a Holstebro és Bjerringbro-Silkeborg pedig az EHF Kupában indulhat majd, míg a Nordsjaelland kiesett. A Rinsgted jut fel.
  • A nőknél az Esbjergé az arany és a BL-indulás joga, a Viborg és a Herning-Ikast megy az EHF Kupába, az Aalborg pedig a másodosztályba, a helyére a Vendsyssel érkezik.
Őrültség zajlik a kézilabdában és a pénz az oka
Sztárjátékosok egész sora tartja érthetetlennek az egymásba érő kézilabdaszezon ötletét.

A többi bajnokság – közte a magyarországiak is – egyelőre még kivár, bár egyre jobban tolódnak ki a lehetséges időpontok, amikor folytatni lehet a küzdelmeket. Az EHF is tologatja a Bajnokok Ligáját, a férfiak négyes döntője augusztus végén, a nőké szeptemberben lesz, a döntéssel pedig elég komoly haragot váltott ki az európai szövetség. Az Aalborg és az Esbjger is versenyben van még egyébként a BL mostani szezonjában.

A kiemelt képen az Aalborg játékosai. Fotó: FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik