Sport koronavírus

Egyetlen európai hokicsapat szerzett bajnoki címet a jégen

A fehérorosz Junoszty Minszk lett Európa egyetlen olyan jégkorongcsapata, amely a jégen harcolta ki magának a bajnoki címet. Az egyesület 4-1-es összesítéssel verte a fináléban a Sahtyor Szoligorszkot, az ötödik mérkőzésen a hosszabbításban szerzett bajnoki aranyat érő gólt a hokicsapat.

Európában a fehérorosz bajnokság az egyetlen, amely nem állt le a koronavírus-járvány miatt. A hokibajnokság rájátszása nézők előtt zajlott, átlagosan 800-900 szurkoló volt kinn a meccseket, egyedül a döntő ötödik felvonásán voltak csak kevesebben, 239-en. Aljakszandr Lukasenka köztársasági elnök egy amatőr hokitornán maga is játszott és látszólag meg van róla győződve, hogy a vírus egyáltalán nem veszélyes.

Egy hely, ahol még focizhatna Messi és Ronaldo, csak a vodkát is szeretni kell hozzá
Fehéroroszországban mintha senki sem venné elég komolyan a világjárványt, a sportélet él és élvezi Európa váratlan figyelmét. Már csak a két világklasszis hiányzik.

A többi európai bajnokságban vagy nem hirdettek bajnokot, vagy pedig megállapították a végeredményt. A szezon magyar bajnoka az FTC, ezüstérmese az UTE, a bronzérmes pedig a Dunaújvárosi Acélbikák.

Kiemelt kép: hockey.by

Ajánlott videó

Olvasói sztorik