Sport koronavírus

Fehéroroszországban jobb állva meghalni, mint térdelve élni

Míg a világ legtöbb országa rendkívüli és példátlan intézkedéseket hozott a koronavírus terjedésének megakadályozására, addig Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök meglepő módon reagál a pandémiára.

A fehérorosz elnök szerint a vodka és a szaunázás a legjobb ellenszer a koronavírusra
Aljakszandr Lukasenkának esze ágában sincs lemondani a különböző sporteseményeket.

A WHO statisztikái szerint Fehéroroszország 9,5 millió lakosa közül mindössze 94-en fertőződtek meg, és senki sem halt meg. Talán erre is hivatkozva állítja azt Lukasenka, hogy egyáltalán nincs szó világjárványtól, az egész csupán a tőle való félelem pszichózisa.

Ezt bizonyítandó, szombaton Minszkben ő maga is jégre lépett, és az elnöki csapatban gólpasszt is adott a hrodnai régió válogatottja ellen.

A mérkőzést követően úgy nyilatkozott, egy jégpálya úgy működik, mint egy hűtőszekrény, azaz ezt lehet nevezni egy valódi vírusellenes gyógymódnak.

Jobb állva meghalni, mint térdelve élni

– nyilatkozta az állami televíziónak.

A riporter azon kérdésére, hogy a világjárvány megakadályozza-e őt abban, hogy jégkorongozzon, így felelt: „Hogy megállítson? De miért? Lehetséges, de miért? Nem értem. Itt nincs vírus. Látott egyet is itt repkedni? Mert én nem. Ez egy hűtőszekrény. A legjobb az egészségre.”

Miközben Európában leállt a sportélet, Fehéroroszország fittyet hány a tömeges összejövetelekre vonatkozó korlátozásokra: ott továbbra is nézők előtt rendezik a labdarúgó-, a jégkorong- és a kézilabda-bajnokság mérkőzéseit.

Kiemelt fotó: Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik