Sport koronavírus

Újabb úszónk jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírustesztje

Kapás Boglárka, Kozma Dominik és Horváth Dávid után Bohus Richárd közölte a magyar úszók közül, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. A világbajnoki bronzérmes sportoló a Nemzeti Sportnak elmondta, múlt héten furcsán érezte magát.

Nyolcszáz méternyi futás után úgy éreztem magam, mint egy háromórás edzés végén.

Nem értettem azt sem, hogy az otthoni mozgás után miért van izomlázam, jeleztem is az edzőmnek, Nagy Péternek, hogy biztosan koronavírusos vagyok. Aztán a teszt bebizonyította, hogy tényleg! Egyébként semmiféle egyéb tünetem nincs, jól érzem magam” – nyilatkozta Bohus, aki a többi BVSC-s úszóval együtt magaslati edzőtáborban járt Törökországban.

Kozma Dominik koronavírustesztje is pozitív lett
Kapás Boglárka után két újabb úszó jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje.

Ott volt egyébként a szobatársa Bernek Péter, akinek mindkét tesztje negatív lett. Viszont így, hogy szobatársa és egy másik klubtársa is megfertőződött, jelezte az úszószövetségnek, hogy állásfoglalást kér egy járványügyi szakembertől, addig nem kezdi el az edzéseket és kivár.

Szintén a Nemzeti Sport írta meg, hogy tucatnál is több úszó második tesztje lett pozitív.

A válogatott úszók folytathatnák az edzéseket, azonban ehhez két negatív teszteredményt kell produkálniuk, illetve az is feltétel, hogy az otthonukon és az uszodán kívül máshová nem mehetnek.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik