Sport lineup

Ötödjére sem jön össze Nurmagomedov nagy bunyója?

Egészen döbbenetes statisztika, de Habib Nurmagomedov, a UFC könnyűsúlyú bajnoka ötödik alkalommal esik el a lehetőségtől – és persze az ezzel járó busás pénzdíjtól – hogy összecsapjon az amerikai Tony Fergusonnal.

  • 2015-ben a dagesztáni ketrecharcos bordasérülése szólt közbe,
  • egy évvel később Ferguson tüdejével volt gond, majd 2017 márciusában a veséjével akadtak problémák,
  • 2018-ban az amerikai térdszalagja szakadt el hat nappal a gálameccs előtt,
  • idén pedig a koronavírus-járvány miatt maradhat el a bunyó.

Nurmagomedov és Ferguson április 18-án meccselt volna a 249. UFC-gálán, de a New York-i eseményt lefújták a járványra való tekintettel. Dana White, a UFC igazgatója azt ígérte, 99,9 százalék, hogy lesz bunyó másik helyszínen, a tervek szerint az Emirátusokban. Eddig erre készült a dagesztáni veretlen bunyós, de úgy tűnik, elege lett mindenből és hazautazott.

Úgy hallottam, megrendezik a gálát velem, mindegy, hogy velem, vagy nélkülem. Hajrá. Nekem azt mondta a UFC, biztosan nem kerül sor a harcra az Amerikai Egyesült Államokban és ha az Emirátusokban sem jön össze, majd találnak más helyszínt. Már fogalmam sincs, mi folyik itt. Nagyon nehéz edzeni és tartani a súlyodat a karantén idején, most meg már azt sem tudom, mire készülök

– idézi a háborgó Nurmagomedovot a BBC beszámolója.

Persze Fergusonnak sem kellett több, rögtön megvádolta ellenfelét azzal, hogy beijedt és válasszon már egy megfelelő helyszínt. Az indulatok így aztán forrnak, csak épp a harc maradhat el. Immár ötödjére.

Kiemelt kép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik