Sport koronavírus

A 92 éves Gabi néni válasza a koronavírusra lenyűgöző

Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella május 31-én ünnepli a 92. születésnapját. A röplabdázás nagyasszonya, a nemzetközi röplabda hírességek csarnokának egyetlen magyar női tagja kétszer is olimpiai (1976, 1980)-, és világbajnoki negyedik helyig (1970) vezette, Európa-bajnokságon pedig háromszor is dobogóra vitte (1975, 1981, 1983) szövetségi kapitányként a női válogatottat.

„Újra ott tartunk, hogy nem illik bírálni"
Dr. Kotsis Attiláné két századfordulón átívelő családtörténete és sportpályafutása hiteles alapot szolgáltat ahhoz, hogy a jelent egybevesse a múlttal.

Nos, mindenki Gabi nénije még pénteken, a kijárási korlátozás kezdete előtti nap adott bizonyítékot arra, hogy a mozgás, a sportága, a röplabdázás szeretete nála nem múló szeszély.

Gabi néni a XX. század legjobb magyar női röplabdázójának választott, 2011-ben 62 éves korában elhunyt Szalayné Sebők Éva “Bozso” által alapított Palota RSC jelenlegi elnöke, Balogh Beatrix felkérésére ír egy könyvet.

Forrás: Palota RSC

A kiadvány már majdnem kész, de a járványhelyzet miatt a hozzá mellékelni szánt videóanyag felvételei elakadtak. Ezért pénteken a XV. kerületi Karácsony Benő parkban a saját könyvéből tartott gyakorlati áttekintést – a távolsági szabályok szigorú betartása mellett.

Gabi néni vallja, az ördög a részletekben rejlik. Ezért mutatta be, pontosan hogyan kell elvégezni azokat azokat az általános gyakorlatokat, amelyeket a szabadban, de akár otthon, a zárt térben is egyaránt el tudnak végezni az utánpótláskorú játokosok annak érdekében, hogy a technikai tudásuk ne kopjon, sőt, még fejlődjön is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik