Sport koronavírus

A NOB-ot átkozzák a törökök a koronavírussal fertőzött bokszolóik miatt

A koronavírus-járvány miatt továbbra is számos sportesemény marad el világszerte, a törökök pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot okolják két megfertőződött ökölvívójuk miatt.

A Török Ökölvívó Szövetség bírálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot amiért delegációjának három tagja – két bokszoló és a csapatvezető – koronavírussal fertőződött meg a londoni olimpiai kvalifikációs tornán.

Eyup Gozgec elnök szerint nem szabadott volna megrendezni a viadalt, mivel addigra már számos sportesemény elhalasztásáról döntöttek világszerte.

Kiemelte: a NOB munkacsoportjának felelőtlensége hozzájárult a fertőzéshez. Az ökölvívó torna március 14-én kezdődött és egészen 24-ig tartott volna, de végül 17-én félbeszakították.

Eddig tartott a bokszolók értelmetlen hősködése
Miközben a koronavírus miatt alig tartottak sporteseményeket, Londonban olimpiai selejtezőn rendeztek. Hétfő estig.

Londonban 40 országból 350 sportoló, köztük több magyar indult, az 57 kilós Gálos Roland kvótát is szerzett.

Az utolsó pillanatban jött a nagy magyar bravúr
Mielőtt még félbeszakadt a kvalifikációs boksztorna, Gálos Roland tokiói kvótát szerzett.

Az NHL három fontos eseményét is elhalasztotta bizonytalan ideig. Nem rendezik meg június 1. és 6. között Buffalóban a fiatal amatőrök központi tesztjét, június 18-án Las Vegasban a szezonzáró díjkiosztót, valamint június 26-án és 27-én Montrealban az amatőr játékosbörzést, a draftot.

Az egyik kanadai sportszergyártó cég, a Bauer átalakítja termelését, így a hokisok plexi szemvédője helyett ezentúl átlátszó arcvédőt, egyfajta maszkot gyárt majd.

A Rio de Janeiró-i szövetségi államban április 30-ig biztosan nem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket, így például a Libertadores Kupa címvédője, a Flamengo sem tud pályára lépni.

Tovább halasztották az autós gyorsasági NASCAR-sorozat folytatását, május 9-ig biztosan nem rendeznek futamokat az Egyesült Államokban.Közben Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke azt mondta, változatlanul reménykedik abban, hogy sikerül majd befejezniük a Serie A félbeszakított idényét.

Az elnök még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy csak júliusban, vagy augusztusban zárul a 2019/2020-as szezon, ehhez azonban lehet, hogy külön engedélyt kell kérniük a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetségtől.

Gravina úgy fogalmazott, az utolsó lehetséges pillanatig bízik abban, hogy be tudják fejezni a bajnokságot, és személyes vereségként élné meg, ha a csapatok nem tudnák lejátszani a hátralévő meccseiket.

Kiemelt kép: Elif Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik