Sport koronavírus

Shane Tusup: Mintha egy pöröllyel sújtottak volna le

„Megpróbáltuk a lehető legrosszabb forgatókönyvet elképzelni, közben pedig védeni a sportolóinkat, amennyire lehetett” – nyilatkozta Shane Tusup az olimpiarendezéssel kapcsolatos helyzetről. Az amerikai úszóedző nemzetközi csapata még időben szétszéledt, ő azonban Magyarországon maradt, mert nem akarta veszélyeztetni idősebb szüleit.

MOB-elnök: Próbáljuk tartani a lelket a sportolókban
Kulcsár Krisztián szerint nagy szerencse, hogy Tokió az elhalasztott olimpia házigazdája.

A szakember Szilágyi Liliána mellett a lengyel Wojciech Wojdakot és a brazil Naná Almeidát készítette volna fel az idei olimpiára, most mindent újra kell tervezni és hangolni 2021-re.

„A lengyel tanítványomnak haza kellett mennie, a felesége – aki tanárnő, és az iskolák ugye bezártak – az utolsó pillanatban Magyarországra repült, fordultak, és pár órával a lengyelországi határzárás előtt tudtak még hazaérni. A brazil tanítványomat még viszonylag korán hazaküldtük, az is szempont volt, hogy odaérjen az országos bajnokságra, már ha megrendezik azt” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Szerencsére nem pánikoltak, akkor sem, amikor ráébredtek, hogy szétesik a szokott edzésrutinjuk

– mondta.

Hozzátette, Szilágyi nagyon jól kezelte a helyzetet, segítette, támogatta a barátait.

„Remek formában volt, mentálisan is jó állapotban készült, így mondtuk neki, zárjon ki mindent, csak a munkára figyeljen. És egyszer csak bumm, mintha egy pöröllyel sújtottak volna le erre a burokra. Nincs országos bajnokság, olimpia sem lesz, sorra dőltek el a dominók. Érthető a frusztráció.”

Tusup úgy véli, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet arra is jó, hogy az emberek át tudják gondolni az életüket.

„Most ráébredünk, mennyire nem értékeltük a normális, hétköznapi, egyszerű dolgokat. Eljött az az idő, amikor mindenki bármit megadna, hogy normális, hétköznapi, egyszerű dolgokat csinálhasson.

Ezelőtt extrém célkitűzéseink voltak. Mondjuk: bajnok akarok lenni, és ha bajnok leszek, akkor még jobban értékelem az úszást! Most pedig: egyszerűen vissza szeretnék csak menni úszni!

Kiemelt fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik