Sport koronavírus

1,9 billió forintjába kerülne Japánnak az olimpia elhalasztása

Szakértők szerint Japánnak 670 milliárd jenbe (1,9 billió forint) kerülne a nyári tokiói olimpia és paralimpia elhalasztása a koronavírus-járvány miatt, írta az MTI. A számítást Makino Junicsi, az SMBC Nikko Securities nevű brókercég vezető közgazdásza tette közzé, míg a Kanszaj Egyetem nyugalmazott professzora, Mijamoto Kacuhiro 640,8 milliárd jennel hozzávetőleg hasonló eredményre jutott.

Hosszú Katinka: Nem igazán tudjuk, hogy mire is készülünk
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka Facebook-oldalán számolt be az olimpiai felkészülés nehézségeiről. Vasárnap Kapás Boglárka az M1-en

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és Abe Sinzo japán miniszterelnök korábban kijelentette, hogy az ötkarikás játékok teljes törlése nincs napirenden, de erről is születtek már számítások:

ez Makino szerint 7,8, míg Mijamoto szerint 4,5 billió jenbe kerülne a házigazdáknak.

A szervezőbizottság hétfői sajtótájékoztatóján jelezte, hogy kész egy későbbi időpontban megrendezni az olimpiát, és a kormányfő is beismerte, hogy elképzelhető, az esemény nem az eddigi tervek szerint zajlik majd le. Vasárnap a NOB bejelentette, hogy négy héten belül döntés születik a tokiói játékok esetleges elhalasztásáról. Az olimpia az eredeti elképzelések szerint július 24-től augusztus 9-ig, míg a paralimpia augusztus 25-től szeptember 6-ig tart.

Ha ezután sem halasztják el az olimpiát, akkor soha
Kanada és Ausztrália bejelentette, idén egyetlen sportolót sem küld Tokióba.

Az amerikai úszók és az atléták is jelezték már, hogy szerintük halasztani kellene, míg a kanadai és az ausztrál csapat idén biztosan nem venne részt a játékokon.

Kiemelt kép: NICOLAS ASFOURI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik