Sport koronavírus

Elhalasztották a budapesti úszó-Eb-t is

A vizes sportokat tömörítő európai szervezet, a LEN hivatalos honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt

elhalasztják a 2020 májusi (11-24.), budapesti vizes Európa-bajnokságot, amelyen az úszók mellett a műugrók, a műúszók és a nyíltvízi úszók is indultak volna.

A szervezet elnöke, Paolo Barelli azt mondta, reményeik szerint a nyáron meg tudják majd rendezni az eseményt. Az új időpontot az olimpia utánra, augusztus 17-30.-ra lőtték be, de ez sem végleges még, a jövőben változhat.

A prioritás az, hogy a sportolók egészségét megvédjük, illetve a legjobb körülményeket biztosítsuk a versenyzéshez tökéletesen biztonságos környezetben.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár rról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben képtelenség, hogy a sportolók rendben felkészüljenek. „A magyar rajongók olyan varázslatos hangulatot képesek teremteni, amely a budapesti úszóesemények védjegyévé vált – a hozzánk látogató versenyzők is megérdemlik, hogy ismét átélhessék ezeket a mágikus pillanatokat. Mint ahogy azt is megérdemlik, hogy lehetőségük legyen minőségi felkészülésre az Európa-bajnokság előtt, amelyre jelenleg egyáltalán nincs mód” – mondta.

A vízilabdázók Európa-bajnokságát ezúttal külön rendezték, januárban lejátszották már a meccseket a Duna Arénában, Magyarország nyert a férfiaknál, a nők pedig bronzérmesek lettek.

Mi a helyzet a jegyekkel?

A Magyar Úszó Szövetség közleményéből kiderül, hogy a Szervező Bizottság a LEN Európa-bajnokság jegyvásárlását mindaddig felfüggeszti, amíg nincs meg a versenyek új dátuma. Ekkor a korábban az eseményre jegyet váltott belépők az új menetrend szerint lesznek érvényesek, így pl. az eredetileg a május 16-i (szombat) úszódöntőkre szóló jegyek a módosított időpont hatodik versenynapjának úszódöntőire, ugyanazon versenyszámokra, ugyanazon szektor/sor/székszámra lesznek felhasználhatóak.

 

Mindazon jegytulajdonosoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak majd ellátogatni az új időpontra kijelölt versenyekre, az esemény hivatalos jegyértékesítő partnere, az Eventim visszatéríti a jegyek (banki jutalékkal csökkentett) árát. Ezen igényüket a végleges dátum kihirdetését és a jegyértékesítés újraindítását követően a jegyvásárlók az info@tex.hu elérhetőségen tudják majd jelezni.

Kiemelt kép: Martin BUREAU / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik