Élő Sport

Óriási fordítással lett bronzérmes a női pólócsapat az Eb-n

A magyar vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte Hollandiát az Európa-bajnokság bronzmérkőzésén.

Jó kezdés után alaposan beragadt a magyar válogatott, hiszen 3-1 után komoly rövidzárlat jött támadásokban. Keszthelyi Rita és Szilágyi Dorottya megnyugtató góljait követően Hollandia kőkemény védekezésével látványosan nem tudtunk mit kezdeni. Ellenfelünk ráadásul sorban lőtte a gólokat, zsinórban öt gólt dobva elhúzott.

A második negyedben ráadásul úgy tűnt, nagyobb is lehet a különbség, 7-4-re is vezetett ellenfelünk, végül sikerült kétgólos távolságban maradnunk féltávnál (7-5).

A harmadik negyedben aztán fordult a kocka, egészen elképesztő munkát végzett a magyar csapat védekezésben, ami kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy 4-1-re megnyerje a játékrészt. A csapategység és Gangl Edina is bőven hozzátette a magáét, így az utolsó negyedre egygólos előnyben úsztunk ki.

A magyarok betonkemény védekezése nem ízlett a hollandoknak, érezhető volt az ellenfél játékosain a zavar és tanácstalanság. Azért a hazai közönség előtt szereplő pólosok is nehezen találták a megfelelő játékot támadásban, nagyon sokáig nem esett gól, mindkét fél idegesen, sok hibával játszott. Aztán csak jött a tizedik magyar gól stílusosan a nagyon fontos pillanatokban betaláló Leimetter Dórától, ami olyan lélektani előnyt hozott az utolsó két percre, amivel már nem tudott mit kezdeni Hollandia.

Magyarország így bronzérmes lett, az Európa-bajnokságok történetének első magyar-holland női bronzmeccsét megnyerve.

És hogy mennyit is jelentett ez a játékosoknak: az őrült nagyot játszó Keszthelyi a lefújás után nem tudta visszatartani könnyeit a lefújás után.

Női vízilabda Eb, bronzmeccs:

Magyarország – Hollandia 10-8 (3-5, 2-2, 4-1)
Budapest, Duna Aréna
gól: Keszthelyi (2), Szilágyi (2), Parkes (2), Rybanska, Leimetter (2), Illés ill. Van der Slot, Van de Kraats, Megens (2), Sleeking, Stomphorst, Genee, Wolves

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási feltámadással húzta be az Európa-bajnoki bronzmeccset a női pólócsapat

Jó kezdés után alaposan beragadt a magyar válogatott, hiszen 3-1 után komoly rövidzárlat jött támadásokban. Hollandia sorban lőtte a gólokat, zsinórban öt gólt dobva elhúzott. A második negyedben ráadásul úgy tűnt, nagyobb is lehet a különbség, 7-4-re is vezetett ellenfelünk, végül sikerült kétgólos távolságban maradnunk.

A harmadik negyedben aztán elképesztő munkát végzett a magyar csapat, nem csak 4-1-re nyert, hanem olyan betonkemény védekezést mutatott be, hoyg a hollandokon érezhető volt a zavar és tanácstalanság. Az utolsó játékrészbén aztán mindkét fél idegesen, sok hibával játszott, de a tizedik magyar gól olyan lélektani előnyt hozott, amivel már nem tudott mit kezdeni Hollandia.

Megvan a bronz!

Kaotikus volt a végjáték, de a magyar védelem és Gangl Edina is gigantikusat melózott, így az utolsó holland rohamoknak is ellenállt, végül 10-8-ra nyertünk.

10-8

Tette a dolgát a magyar blokk, aztán kitámadva védekeztek a hollandok, ezért Vályi helyzetbe kerülhetett, de túl közel került hozzá a kapus és nem fért be mellette a labda. Megens a túloldalon lopta a távolságot, de Keszthelyi kiütötte kezéből a labdát. Ez innentől meg kell, hogy legyen!

10-8

Zúg a közönség, Illés Anna pedig a hosszasan végigjátszott akciót góllal fejezte be.

Nem marad körmünk a végére...

Szerencsénk sincs, a kapufáról üggyel-bajjal kipiszkált labda a VAR szerint sem volt bent, majd a bejátszásunkat is lekapta Megens, viszont annyira jó a védekezésünk, hogy tehetetlenek a hollandok. Emberelőnybe kerültünk, Bíró Attila időt kért, nagyjából két perccel a vége előtt.

Nagyon szoros lesz a vége

Keszthelyi újabb parádés blokkal segített a csapatnak, támadásban viszont pontatlanok voltunk többször is. Gangl viszont újabb bravúrt hozott, ez már a tizedik védése volt a meccsen. Leimetter lövését fogta Willems, Illés lövése a blokkban lelassult.

Jön a hajrá

A negyedik játékrészt Hollandia kezdhette és bár Illést kiállították, lehúztuk a bejátszást.

9-8

Két holland védő is a kapuba állt, kicsit járattuk a labdát, majd Leimetter bezúddította a magyar vezető gólt. Ezzel véget ért a negyed, vezetünk!

8-8

Idegesen játszott mindkét csapat a hajrában, az utolsó akció viszont a magyaroké lesz, emberelőnyben. Bíró Attila időt kért.

8-8

Végre belejöttünk, Leimetter középről, távolról lóbált, de nem nagyon vették komolyan, így tüzelt is, kellemetlen pattogós lövése utat talált a kapuba. Egyenlítettünk, jött is egy holland időkérés.

7-8

Ez most nagyon szép volt, Rybanska kapott nagy passzt egy kivédekezett támadás után, lefordult a védőjéről majd a végletekeig kivárt és a kapus fölött a hálóba dobta a labdát.

6-8

Keszthelyire annyira tapadnak a védők, hogy egészen hátra húzódott, ezzel több a terület középen. Parkeshez el is jutott egy labda, ő pedig a kapunak háttal csavart a kapuba, bravúros gól volt.

5-8

Nem jól helyezkedtünk a centerhez képest, Wolveshoz eljutott így a labda, ő meg közelről kényelmesen a magyar kapuba ejtett.

5-7

Gyakorlatilag megállt Van der Slot, így mi kezdtük a harmadik negyedet, de gólt nem lőttünk. Viszont túloldalon a hollandok is csak kapufáig jutottak.

5-7

Kinek kell szerencse, ha van Parkes?! Egy kipattanó labdával szöszmötölt a hollandok kapusa és védője is, érkezett Parkes Rebecca és pont annyit stukkolt a labdába, hogy bepattanjon a kapuba.

4-7

Még szerencsénk sincs! Genee lövése a kapufáról Ganglre pattant, a magyar kapus kikapta a labdát, de azonnal gólt ítéltek a bírók, majd a videobíró is határozottan megadta a találatot.

4-6

Stomphorst nagyon gyorsan eszmélt, a kiállított Máté Zsuzsanna miatt nyílt terület a jobb szélen, ahonnan azonnal lőtt a holland.

Nagyon kemény a hollandok védelme

Budapest, 2020. január 25.
A holland Maud Megens (b2) és Vivian Sevenich (j2) között Rybanska Natasa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján a harmadik helyért játszott Hollandia – Magyarország mérkõzésen a Duna Arénában 2020. január 25-én. Jobbra Gyöngyössy Anikó.
MTI/Szigetváry Zsolt

4-5

Szépen védekeztünk, de utána nagyon elkapkodta Illés az akciót és kiszorított helyzetből is kapura lőtt. Túloldalon Gangl védett, de egy durva bírói hiba is bezavart: kötelet ért a labda, de a miénk lett volna, mégis ki kellett várnia a nyolc másodpercet emberhátrányban a magyaroknak. Szerencsére Gangl újra védeni tudott.

4-5

Vályi nagyon becsapta a védőjét, aki szabálytalanul állította meg, Szilágyi pedig a jobb alsóba lőtte a büntetőt.

3-5

A második ráúszást is megnyertük, de Vályi lövése a jobb kapufára vágódott. Gangl védett szépen, ráadásul kiszórtak egy hollandot, de megint kifogott rajtunk a kapufa. Nincs még gól a negyedben.

3-5

Kivédekeztük az emberhátrányunkat, sőt egy rossz bejátszás után 14 másodpercünk volt támadni, de egy pontatlan indítás után nem volt esély jó lövésre. Véget ért az első negyed.

3-5

Rendre nem jut el a centerig a bejátszásunk, a hollandok viszont tökéletesen viszik végig a támadásaikat, ezúttal Sleekingre jött ki a kombináció, aki bal szélről vágta be az újabb holland gólt.

3-4

Emberhátrányba kerültünk és megtalálta a rést a blokkban Megens, nagy erővel pattintotta a labdát a bal fölső sarokba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik