Sport

Koronavírus: a siófoki kézilabda válságreakciójáról beszélni kell

A Siófok KC négy napja honlapján közölte, hogy a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében határozatlan időre felfüggeszt minden sporttevékenységet. A klub intézkedés nem csak a felnőtt és utánpótláscsapatok kézilabda edzéseit érintette, de szintén határozatlan időre a Kiss Szilárd Sportszálló – a kollégium lakóinak aznap ki kellett költözniük a létesítményből –, a sportcsarnok és a munkacsarnok is bezárt.

A klub ügyvezetője azonban nem állt meg ennyinél, valamennyi létesítményüket felajánlotta szükség szerint egészségügyi célra.

A városunk legnagyobb létesítményeiről beszélünk, amelyek jelen állás szerint teljesen kihasználatlanul állnak. Ezért felajánlottuk a városvezetésnek, hogy ha a válsághelyzetben az operatív törzs igényt tart rá, azonnal rendelkezésre bocsájtjuk. Ha a betegellátás miatt szükségessé válna azonnal kinyitjuk a csarnokot, és a 32 ágyas, komplett konyhával felszerelt kollégiumot is. Jelen helyzetben az összefogás, a kötelességvállalás a legfontosabb. Ez a legkevesebb, az emberi kötelességünk

– válaszolta a 24.hu kérdésére Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

A Siófok KC

A Siófok KC  nagyjából egy évtized alatt szinte a semmiből vált EHF-kupa győztes csapattá. A norvég Tor Odvar Moen edző irányításával a tavalyi történelmi klubsiker után idén már a Ferencvárost is megelőzve második helyen áll a bajnokságban. Ezzel jelentősen nőtt az esélye annak, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában induljanak.

A klub nem csak a csapatot fejlesztette, de az évek alatt pályázott is – az elnyert milliárdos társasági adókedvezménynek köszönhetően komoly beruházásokat hajtott végre. 2013-ban adták át a most közösségi, egészségügyi célra felajánlott munkacsarnokot, 2016-ban megnyitott Kiss Szilárd Sportszállót, és 2018 óta sportrendezvények helyszínéül szolgáló Kiss Szilárd Sportcsarnok is.

Kiemelt fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik