Sport koronavírus

Magaslati edzőtáborba menekülnek az amerikai úszók

Négy amerikai egyetemi sportközpont uszodájának bezárása után a tokiói olimpiára készülő tengerentúli versenyzők nehéz helyzetbe kerültek.

Vasfegyelmet követelő edzőtábort szervez a magyar úszószövetség
A Duna Aréna mellett a kaposvári és a balatonfűzfői uszoda is kizárólag az olimpikonoké lehet.

Az SzPress Hírszolgálat az NBC internetes oldalán egy olyan hírre figyelt fel, amely arról tudósít, hogy még az ötszörös olimpiai bajnok Katie Ledecky, valamint csapattársa, a két-két olimpiai arannyal és ezüsttel büszkélkedő, Simone Manuel sincs rózsás helyzetben. A Stanford Egyetem büszkeségeinek ugyanúgy össze kellett pakolniuk, mint a csapattársaiknak és szükségmegoldást keresniük.

„Mi még viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk, mert Stanfordtól alig néhány kilométerre a Menlo Circus Club vezetői példás nagylelkűséget tanúsítva befogadtak minket és a rendelkezésünkre bocsájtották a 25 yardos medencéiket, ami természetesen csak átmeneti megoldást jelent a versenyzőim számára” – jelentette ki Greg Meehan, az egyetemi csapat edzője, aki az amerikai női olimpiai válogatott szakmai vezetője is.

A járványveszély miatti fenyegetettség csúnyán felborította a terveinket, de a tanítványaim ennek ellenére is dicséretes szorgalommal dolgoznak, pedig velem együtt ők is tudják, hogy sok a bizonytalanság, a helyzet naponta változik.

Az amerikai úszók tanácstalanságát csak fokozza, hogy az Egyesült Államok úszósportját irányító szervezet, az US Swiming hétfőn törölte a júniusban megrendezésre kerülő olimpiai válogató előtti TYR Pro Series elnevezésű eseményt.

Gond van a sorozat következő versenyével is, amelynek Indianapolis adna otthont május 6-9-e között Indianapolisban, Igen ám, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az Egyesült Államok Járványügyi Hivatala vasárnap nyolc hétre betiltott minden olyan sporteseményt, amelyen 50-nél többen indulnak, így a tilalmi időszaknak legkorábban május 10-én lehet vége…

Egyre több jel mutat arra, hogy amerikai úszóknak is egy olyan helyre kell mielőbb elvonulniuk, ahová rajtuk kívül senki más nem teheti be a lábát, ahol látogatókat sem fogadhatnak, ugyanakkor a kijárási tilalmat sem szeghetik meg.

Kézenfekvő megoldást jelenthet az Amerikai Olimpiai Bizottság Colorado Springsben kialakított és jól felszerelt magaslati edzőtábora, ahová az egyetemi uszodák bezárása után már több sportoló be is költözött.

Kiemelt fotó: Maddie Meyer/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik