Sport koronavírus

Ha nincs úszó ob, megtenné egy versenyszerű közös edzés is

Érdekes ötlettel állt elő Milák Kristóf, Biczó Bence és Márton Richárd edzője, Selmeci Attila, akinek van elképzelése arról, hogy miként lehet tartani a lelket a magyar úszókban.

A Magyar Úszó Szövetség hétfőn közleményben jelezte, a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztja a jövő hétre tervezett olimpiai kvalifikációs országos bajnokságot.

Elhalasztották március legjobban várt magyar versenyét
Az lett volna a meglepő, ha megtartják az eredeti időpontban, bár a kapitány még reménykedett a hétvégén.

„Nekünk edzőknek most az a dolgunk, hogy tartsuk a lelket a versenyzőinkben, nem csak szavakkal, hanem tettekkel és áthidaló ötletekkel.

Ha beletörődnénk abba, hogy a sors megállj parancsolt, és szélnek eresztenénk az úszókat, akkor a lehető legrosszabbat tennénk. Velünk, magunkkal, a magyar úszósporttal

– nyilatkozta Selmeci Attila az SzPress Hírszolgálatnak.

Selmeci már a szövetség edzőbizottságának vasárnapi ülése után megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy kényszermegoldásként mégis versenyezhessenek az olimpiára készülő úszók.

„Próbálom meggyőzni néhány edzőtársamat arról, hogy a versenyzőink felkészítését ugyanúgy folytassuk, ahogy eddig is tettük, majd az országos bajnokságnak a jövő hétre tervezett napjaiban szervezzünk egy versenyszerű közös edzést. Ahová Milák Kristóf és az edzőtársai mellé meghívnánk az uszoda nélkül maradt pécsi Kenderesi Tamást, Cseh Lászlót, a kőbányai versenyzőket, és mindazokat, akik csatlakozni szeretnének hozzánk.

Természetesen zárt kapuk mögött, a nyilvánosság kizárásával és a részvételi plafonra vonatkozó tilalmak betartásával. Nem lenne versenybíróság, mi edzőnk indítanánk, az időket, mint a régi időkben, stopperrel mérnénk, szóval történne valami olyan, amit még kihívásnak is nevezhetünk

Selmeci abban bízik, hogy a szövetség segítségével és koordinációjával sikerül megtalálni azt az uszodát, ahol a március 28-án meghirdetett magyar olimpiai csapat tagjai elvonulva és bezárkózva kisebb csoportokban folytathatják az olimpiai felkészülésüket.

Kiemelt fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott

Ajánlott videó

Olvasói sztorik