Sport

Életében először indult maratonon, a másodikat már az olimpián futhatja

Molly Seidel az egyetemi évei alatt kiemelkedő atlétának számított, az utóbbi években azonban sérülései miatt nem tudott kiteljesedni. Egy kávézóban dolgozott és gyerekekre vigyázott, hogy legyen miből megélnie.

A futásról azért nem mondott le, és elindult az amerikai olimpiai válogatón, de élete első maratonja előtt nem volt túl optimista. Ezek után 2 óra 27 perc 31 másodperces idővel második lett a válogatón, így pedig bekerült az olimpiai keretbe, vagyis élete második maratonját már Szapporóban teljesítheti, mivel a Tokióban várható nagy hőség miatt két futószámnak megváltoztatták a helyszínét.

Te jó ég, mi történt?

– hitetlenkedett a fejét rázva Seidel a New York Times beszámolója alapján.

Aki 5 és 10 ezer méteren is komoly eredményekkel bírt, négyszer volt egyetemi bajnok, az olimpiai válogatóra pedig egy decemberi félmaratonon elért 1:10.27-es idejével váltotta meg a jegyét. Seidel nagyon jó versenyzőalkat, így aztán attól sem rettent meg, hogy emelkedőkkel tarkított pályán, szeles, csípős időben rendezték a válogatót.

Az élboly egy jó darabig együtt haladt, aztán 34 kilométernél Aliphine Tuliamuk, Sally Kipyego és Seidel ellépett a többiektől, és végül ők hárman el is vitték azt a három helyet, ami olimpiai részvételt ér.

Seidel a Notre Dame Egyetem színeiben elért sikerei után, négy évvel ezelőtt komoly ajánlatot kapott egy szponzortól, de úgy érezte, lelkileg nem áll készen arra, hogy csatlakozzon a profikhoz.

Közben étkezési zavarral is küzdött, és még jöttek a sérülések is, úgyhogy nem véletlen, hogy a mostani eredmény után nagyon hálás volt annak a kiropraktőrnek, aki sokat segített neki a felépülésben, mikor fáradásos törést szenvedett a gerincén.

Kiemelt kép: Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik