Sport

Benedeket a pólóbajnokság csikócsapata kárpótolja a válogatottbeli keserű emlékekért

22 pontot szerzett az alapszakaszban, és ezzel az A csoport 4. helyén végezve bejutott a vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásába az UVSE csapata. A mindössze 19,7 év átlagéletkorú csapat edzője nem más, mint a sportág élő legendája, Benedek Tibor, aki játékosként nyert három olimpiát, volt Eb-és vb-győztes, és a férfi válogatott szövetségi kapitányaként is szállított egy vb-aranyat 2013-ben.

Benedeknek a mostani mindössze a második idénye klubedzőként, és a Hosszabbitas.hu-nak nyilatkozva azt mondta, nagyon szeretett volna a felsőházba jutni,  mert ez megmutatta, hogy fejlődött a csapata az előző szezon óta.

Nekem az volt a célom a fiúkkal, hogy ők fejlődjenek. Ha ők megnyugszanak, hogy vége, innentől kezdve ez a bajnokság tulajdonképpen nem végződhet rosszabbul, mint a nyolcadik hellyel, akkor olyan sokat nem érünk vele. Mégis, fél évet nem úgy küzdeni, ahogy másfél évet küzdöttünk, az szerintem pazarlás lenne az ő karrierjük szempontjából. Nekem nagyon fontos az, hogy azokon a meccseken, ahol van esélyünk, ott úgy is játsszunk, hogy van esélyünk

– mondta a játékosként is, edzőként is maximalista Benedek.

Ő maga elégtételként éli meg, hogy bejutottak a felsőházba, mert keserű szájízzel hagyta ott a válogatottat.

„Utána nem is nagyon akartam edző lenni, két évig nem is ültem kispadon. Ez a két év az UVSE kispadján minden keserű emlékért kárpótolt, amit ott hagytam a válogatottnál” – jelentette ki Benedek.

Akárhogy is végez a bajnokságban az UVSE, az biztos, hogy ezekre a tehetséges fiatalokra oda kell figyelni, Benedek Tiborra pedig óriási szüksége van a magyar vízilabdának.

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/UVSE.Official/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik