Sport

Világklasszissal emelik új szintre itthon a padelt

Mi az a padel?

A sportág a tenisz, valamint a fallabda ötvözete, és egy 10×20 méteres mini teniszpályán zajlik. Az alapszabályok a teniszhez hasonlóak, azonban a pályát üvegfal veszi körül és az onnan visszapattanó labdákat is meg kell/lehet játszani.

Óriási löketet adhat a még gyerekcipőben járó sportág hazai fejlődésének, hogy sikerült elcsábítani és leigazolni a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Belen Castrillót, aki sportsikereivel egyértelműen a padel egyik legendás alakjának számít.

Castrillo március elsejével csatlakozik a budai Premier Padel klub kötelékeibe, ahol rendszeres edzések mellett, edzőképzést tart és a hazai válogatottat támogatja majd 3 hónapon át. Korábban teniszezett és Arantxa Sanchez-Vicario mellett spanyol válogatottságig vitte 1986-ban.

Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke elmondta, hogy a hazai sport számára áttörést jelenthet Castrillo leigazolása.

Belen személyében a világ egyik prominens padelezője mondott igent. Eredményei magukért beszélnek: fantasztikus sikereket ért el mind egyéniben, mind csapatban. Idén új szintre emeljük a padelt itthon.

Kiemelt fotó: magyarpadel.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik