Sport

Összejött a románok bosszúja: nem jut BL-negyeddöntőbe az FTC

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 27-24-re kikapott a CSM Bucuresti vendégeként a Bajnokok Ligája középdöntőjének pénteki játéknapján.

Rögtön a románok két nagyágyúja, Cristina Neagu és Crina Pintea is betalált, de a Fradi nem adta föl és egy gyors 3-0-s sorozattal már fordított is. Innentől óriási csata bontakozott ki, egyik csapat sem tudott egy gólnál többel ellépni, ám a hajrára kissé elfáradt a Ferencváros és 12-12 után megtorpant, így a szünetre háromgólos hátrányba került (16-13).

Térfélcsere után a bukarestiek magabiztosan őrizték az előnyüket, egyedül a 41. perc tájékán lett volna esély a felzárkózásra az FTC-nek, de Klujber Katrin hetese kimaradt, így ahelyett, hogy 20-19-re javítottak volna a magyarok, az ellentámadásból 21-18-ra elléptek a románok. Ezután rettentő idegesen, kapkodva, sok hibával játszottak a csapatok, Bíró Blanka pedig több komoly bravúrral is segítette a csapatát.

A hajrára maradt is esély, de egy időkérés után összeállt keményebben a hazai csapat védelme, 25-22-ről pedig öt perc alatt már nem tudott visszajönni az FTC, pedig lehetősége lett volna rá.

A mérkőzés előtt Neagu elmondta, bosszúra vágyik az első meccsen elszenvedett tízgólos vereség után, ez ha nem is a győzelem nagyságában, de értékében mindenképp sikerült a CSM Bucurestinek, mivel a Fradi így már nem juthat tovább a BL-negyeddöntőbe.

Végeredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport, 4. forduló

CSM Bucuresti (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria 27-24 (16–13)

Kiemelt kép: fradi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik